Kérdésed van? Keress minket telefonon +36-20-255-8238, vagy írj e-mailt a hello@babaagynemubolt.hu e-mail címre!

A babaagynemubolt.hu blogja

Gyerekszoba falmatrica, a könnyen cserélhető dekoráció

Máté
Máté
2021.12.29 09:49
Gyerekszoba falmatrica, a könnyen cserélhető dekoráció

A család legkisebb tagjainak birodalma különleges helyiségnek számít a lakásban. A szülők rendszerint igyekeznek kedves motívumokkal, barátságos árnyalatokkal díszíteni a falakat. A gyerekszoba falmatrica az egyik legkorszerűbb dekorációs elem, amely ékesítheti a kicsik környezetét.

Számos méretben, színvilágban és mintázattal kaphatóak ezek a könnyen elhelyezhető kellékek. Érdemes alaposan körülnézni a falmatricák közt, hiszen így tökéletesen személyre szabhatjuk gyermekünk birodalmát. Ez pedig minél nagyobb a csemete, annál fontosabbá válik majd számára.

 

A gyorsan változó ízlésvilág

 

Megfigyelhetjük, hogy a már két-hároméves gyerekeknek is vannak kedvenc állataik, mesefiguráik. A kicsik ezeket a motívumokat szívesen látják a szobájukban is, a falakon, bútorokon. Azonban amilyen gyorsan a világ és a divat változik, úgy a gyerekek ízlése is viszonylag rövid távú.

 

erdei állatos falmatrica

 

Nem túl szerencsés, ha tartósan olyan mintákkal dekoráljuk a gyerekszobát, ami néhány hónap múlva már nem tetszik a kis lakónak. Ez különösen igaz a nagyobb gyerekekre. Egy kisiskolás hirtelen túl gyerekesnek találhatja a dinókat vagy a mackós képeket a szobája falán. 

 

A gyerekszoba falmatrica 

 

A falmatricák igazán változatos kivitelben elérhető díszítő kellékei a lakásunknak. Fóliák segítségével számos felületre rögzíthetjük a különböző mintákat. Nem csupán sík, festett falra, hanem például fűrészporos tapétára vagy fára is felhelyezhetjük őket.

 

A gyerekszobába készült falmatricák tündéri mintákkal díszítik fel a legkisebbek és a nagyobbacskák falait, bútorait is. A nonfiguratív matricáktól a lányos, a fiús és az uniszex színvilágon át elérhetőek a képek. Akkor sincs probléma, ha több, teljesen különböző ízlésű gyermek osztozik a szobán. A falmatricákkal mindenkinek a kedvére tehetnek a szülők.

 

gyerekszoba falmatricák

 

Nyom nélkül dekorálhatunk

 

Azzal önmagában semmi probléma nincs, hogy a gyerekek ízlése gyorsan megváltozik. Azonban az már gondot jelenthet, ha ezt a szobájuk dekorációjában is követni szeretnék. A falmatrica azonban nagyon egyszerű megoldást kínál, ha cserélni kell a szoba díszeit.

 

A transzferfóliának és a matrciák kialakításának köszönhetően nincs szükség rögzítőanyagra, amikor felhelyezzük azt a kívánt felületre. Ám ami még nagyobb előnye a matricáknak, hogy nyom nélkül el is távolíthatjuk azokat a helyükről. Így aztán a legváltozékonyabb gyerekeknek is egyszerűen a kedvében járhatunk.

 

Milyen mintát válasszunk?

 

Éppen annak köszönhetően, hogy könnyedén cserélhetőek a különféle minták, nem kell idegeskednünk a választás miatt. A gyerekszobai dekorációk között nem véletlenül örvend ekkora népszerűségnek a falmatrica.

 

Kialakíthatunk egy teljes mikrovilágot a gyermekünk körül, legyen szó az égboltról vagy a dzsungelről. Ám ha szeretjük a visszatérő motívumokat, amelyek összefüggő díszítést alkotnak, ezt is megvalósíthatjuk. Ami fontos, hogy készítsük elő a felületet, portalanítsunk, és tartsuk megfelelő szinten a páratartalmat.

 

További faldíszítő elemek a gyerekszobába

 

Webáruházunk kínálatában további gyerekszobai dekorációs elemek elérhetőek el. Ne csupán a falakra, hanem a padlóra is gondoljunk. Egy pihe puha babaszőnyeg nem csupán szép, de játszani is kényelmes rajta.

 

A kézzel festett fabetűkből pedig kirakhatjuk a szoba tulajdonosának nevét akár a falra, akár az ajtóra. Ezzel pedig még inkább egyedivé és otthonossá varázsolhatjuk a gyerekszobát a szemünk fénye számára. Ezáltal olyan kuckót kap, amelyben jól érezheti magát.

Ingyenes szállítás már 30.000 Ft-tól.