Kérdésed van? Keress minket telefonon +36-20-255-8238, vagy írj e-mailt a hello@babaagynemubolt.hu e-mail címre!

A babaagynemubolt.hu blogja

Falmatrica, gyerekszobaszőnyeg, indián sátor - a mesebirodalom kellékei

Indián sátor
Gyerekszoba szőnyeg
Szűrés törlése
Máté
Máté
2021.12.29 10:18
Falmatrica, gyerekszobaszőnyeg, indián sátor - a mesebirodalom kellékei

A legdrágább kincsünk szobáját már akkor elkezdjük tervezgetni, amikor még épp hogy kiderült a gólyahír. Nem árt jól megtervezni, hogy milyen színűek legyenek a falak, vagy épp milyen gyerekszobaszőnyeget vásároljunk.

Fontos, hogy már az újszülött baba is egy barátságos, nyugalmat árasztó szobába érkezhessen haza. Így pihenhet, növekedhet, fejlődhet a saját kis kuckójában. A nagyobb gyerekek pedig szeretik, ha teljesen magukénak érezhetik a szobájukat. Dekorációval és játékokkal gondoskodhatunk erről.

 

A gyerekszoba padlója

 

A gyerekszoba kialakításánál az első és legalapvetőbb kérdés, amelyről döntünk, hogy milyen típusú legyen a padló. A pici az első egy-két évben sokat ül a földön, kúszik-mászik, itt játszik a legtöbbet. Ezért fontos, hogy kellemes tapintású és meleg legyen a padló felülete.

 

Dönthetünk úgy, hogy padlószőnyeggel borítjuk a gyerekszobát. Ennek előnye, hogy puha, és biztosan nem hideg. Viszont a takarítása problémás lehet. Ha azonban parkettát, laminált padlót választunk, jó, ha szőnyeget is vásárolunk a gyerekszobába. Így ugyancsak megteremtjük az ideális körülményeket a picinek, de könnyebb lesz a takarítás.

 

Különleges gyerekszobaszőnyegek

 

A hagyományos textilszőnyegek mellett, melyek a padló kényelmesebbé tételére hivatottak, különleges szőnyeget is teríthetünk a lakásba a kicsik számára. A habszivacsból készült, több darabból álló szőnyegek nagyon praktikusak a babáknak. Az egyszerűen tisztán tartható, kellően kemény, mégis kellemes felületen gyakorolhatják a kúszást-mászást a kicsik.

 

Nem csupán a babaszobában, de akár a nappaliban is nagyon jó szolgálatot tesz egy további speciális szőnyeg, a játszószőnyeg. A legkisebbek számára egy függő játékokkal ellátott modell lehet kiváló választás. A magas falú játszószőnyegen pedig a nagyobbacskák játszhatnak el úgy, hogy közben szem előtt vannak. Hiszen leteríthetjük a konyhában, miközben főzünk, a nappaliban, miközben a barátainkkal beszélgetünk. Bababarát anyaguk nem érintkezik kemikáliákkal a gyártás és szállítás során. Így biztosan nem okoznak bőrirritációt.

 

magas falú játszószőnyeg

 

Milyen a jó gyerekszoba szőnyeg?

 

Amikor gyermekek számára vásárolunk bármilyen textilterméket, előnyös minél természetesebb anyagokat választani. Ez a szőnyegek esetében is így van. Egyrészt könnyebb tisztán tartani a naturális anyagokat, másrészt a baba bőréhez is kíméletesebbek. Sokkal kellemsebb, puhább a tapintásuk, mint a műszálas daraboknak, amelyek vonzzák a port.

 

A szőnyegek számos méretben, színben és mintákkal kaphatóak, így van ez webshopunkban is. Az egyszínű modellek mellett apró mintás és nagyobb figurákkal díszített gyerekszobaszőnyegek is elérhetőek. A tökéletes harmónia érdekében ajánlott a falak és a bútorok színeivel összecsengő szőnyeget választani.

 

gyerekszoba szőnyegek

 

További dekorációs elemek a gyerekszobában

 

A padló mellett az egyik leglátványosabb felület, amelyet dekorálhatunk a babaszobában az a fal. Webáruházunk kínálatában is megtalálhatóak a könnyedén felhelyezhető és eltávolítható falmatricák. Nincs szükség sem ragasztóra, sem egyéb eszközre a tökéletes rögzítésükhöz, és nyom nélkül leszedhetőek a falról.

 

Többfunkciós kiegészítője lehet a gyerekek szobájának egy indián sátor. Egy puha párnákkal kibélelt kuckó játékra és elvonulásra egyaránt alkalmas. A zászlós díszekkel pedig egy dekoratív kellékkel lehet gazdagabb a gyerekbirodalom. A felállítása nagyon egyszerű, a faváz pedig stabilan, biztonságosan tartja a tipit.

Ingyenes szállítás már 30.000 Ft-tól.