Kérdésed van? Keress minket telefonon +36-20-255-8238, vagy írj e-mailt a hello@babaagynemubolt.hu e-mail címre!

A babaagynemubolt.hu blogja

Izzad a baba? Minden, amit tudni érdemes a bambusz babakocsi betétről.

Babakocsi betét
Szűrés törlése
Máté
Máté
2022.04.20 19:03
Izzad a baba? Minden, amit tudni érdemes a bambusz babakocsi betétről.

Ha nem akarod elolvasni, mert altatsz, szoptatsz vagy épp rohansz valahova és egy olyat szeretnél, ami mindent tud és valóban megkönnyíti az életetek akkor az a Makaszka memóriahabos bambusz babakocsi betétje legyen.

De a többieknek:

Nincs még egy ilyen hálás termékünk, mint a bambuszból készült memóriahabos babakocsi betét. Az évek alatt több ezer darab lelt gazdára és megannyi pozitív, elismerő véleményt kaptunk róluk.

Szeretném most átfogóan bemutatni nektek és megismertetni azokat az előnyöket, amik miatt mindenképp ajánlom a beszerzését.

Egy rövid saját történettel kezdeném, de a cikk végére becsatolok vásárlói visszajelzéseket.

2021 nyarán egy igazán meleg napon a 18. kerületi irodánkból kellett bemennünk az Aréna plázába családostul. Nilla akkor 6 hónapos, Dorka pedig 4,5 éves volt. Évek óta használjuk ezeket a betéteket, de Dorka pont akkor kapott új autósülést, a betétje pedig mosásban volt és megfeledkeztünk róla. Hiába klímáztunk, Dorka már az első 15 percben mondta, hogy izzad és melege van míg Nilla csendben aludt. A körülbelül fél órás út végeztével kivettük őket a kocsiból és akkor tapasztaltuk, hogy Dorka háta csupa víz, míg Nilláé szinte száraz – persze váltópóló sem volt nálunk így a feleségem első köre a H&M-be vezetett egy új felsőért, mert így nem mertük bevinni őt a hűvös plázába. Hazafelé hasonló volt a helyzet, de otthon könnyebb volt orvosolni a problémát. Eddig fel sem tűnt nekünk, hogy ennyire körülményes tud lenni egy utazás, ha nem használjuk a betétet.

 

Mi a különbség az egyes babakocsi betétek között és melyik a legjobb választás?

Elsősorban az anyaghasználat. Betétet főként az izzadás és a bőrirritáció csökkentése miatt választanak. Fontos, hogy olyan mellett dönts, aminek egyik oldala pamut vagy bambusz (utóbbi a lehető legjobb) a másik pedig lehet minky, velvet vagy a másik oldallal megegyező természetes textil. Kínálatunkban megtalálod az egyszerűbb Pihe-puha és Prémium termékeket, de az abszolút csúcskategória a Makaszka memóriahabos betétje azon belül is a bambuszból készült változat. Ha egy betétet használnál újszülött kortól mind a 4 évszakban akkor ez legyen. A Makaszka memóriahabos velvet betétje is szuper, főleg a praktikus és könnyen tisztítható cipővédő része miatt, de inkább a hűvösebb időszakban ajánlanám, mert a bambusznak tényleg nincs párja.

 

Mik a memóriahab előnyei?

Az ilyen típusú betétek előnyeit a végtelenségig lehet sorolni. Az ebben használt memóriahab egy mordern, technológialag fejlett anyag, amely puha poliuretánhabból készül. Nyitott, légáteresztő szerkezete lehetővé teszi a nedvesség elpárolgását és a hőmérséklet szabályozását (nyáron hűvösebb, télen melegebb érzetet biztosít, izzadós babáknak kifejezetten ajánlott). Nem gyakorol nyomást a test érintkezési pontjaira, hanem optimális támasztástással alkalmazkodik hozzájuk, ami remekül oldja a babáknál gyakori izomfeszültséget. A felhasznált szivacs is antiallergén és kellően vastag ahhoz, hogy az ülés felületének kellemetlen anyaga horzsolná gyermeked bőrét.

Hihetetlenül kényelmes lesz tőle a babaülés, mert ugyan olyan anyag kerül felhasználásra, mint a memóriás matracoknál és teljesen antiallergén! Puha, légáteresztő lesz tőle a felület, amelyet a külső anyagához varrtak és ennek köszönhetően nem mozdul el mosás vagy használat közben sem. A szivacs megőrzi gyermeked testformájának alakját és teljesen alkalmazkodik hozzá.

A légátersztő tulajdonság nagy előnye, hogy sokkal gyorsabban párolog el a nedvesség és tényleg szinte száraz marad gyermeked háta.

izzadós babáknak

Hol lehet alkalmazni a babakocsi betétet?

Szerencsére széles a skála így beletehetitek a hordozóba, mózesbe, sportrészbe és autósülésbe is, de sok vásárlónkról tudok, akik még a babafészekben is használják. A biztonsági övek szabvány helyen vannak ezért az összes betétünkön ezeken a pontokan van kivágás. Nyugodtan használhatod újszülött kortól egészen addig amíg autósülést használtok. A Makaszka betéteken van két plusz gumiszalag, amivel a sportrészhez még könnyebben rögzíthetitek.

Miért jó babakocsi betétet használni?

Szinte mindenki az izzadás és a bőrirritáció csökkentése miatt alkalmazza. Egyébként télen is jó dolog, főleg sportrészben, ahol csak egy vékony textil a háttámla, mert plusz szigetelést ad!

 

Akik személyesen jönnek el hozzánk ezeket a kérdéseket teszik fel leggyakrabban:

  • Szükséges-e akkor is, ha egy top kategóriás babakocsit választottunk? – Ajánlott, mert mindegyik babakocsi belseje szintetikus anyagból készül.
  • Mivel lesz jobb, ha használni fogjuk? – Sokkal gyorsabban párolog el az izzadság, a legtöbb esetben szinte száraz háttal veszitek ki emiatt csökken a megfázás veszélye és a bőrirritáció kialakulása ráadásul sokkal nyugodtabban fog utazni.
  • Mi a különbség a bambusz és a velvet változat közt? A bambusz mindkét oldala 100% bambuszból készül míg a velvet változat egyik oldala pamut a másik antiallergén poliészter
  • Mivel tud többet a memóriahabos változat? Sokkal kényelmesebb és megtámasztja az egész testet ezzel csökkentve az izomfeszültséget, mellette sokkal jobban szellőzik.
  • Mikortól érdemes megvenni? Bátran lehet újszülött kortól, hisz a hordozóba és a mózesben is tudjátok használni.
  • Mibe lehet betenni? A standard övkiosztások miatt szinte bárhová (hordozó, mózes, sportrész, autósülés, de sokan használják etetőszékben, babafészekben és bicikliülésben is.
  • Hogyan tisztítsam? 30 fokon mosógépben kímélő programmal és ne vasald.

 

Milyen kiegészítőket ajánlunk egy babakocsi betéthez?

babakocsi betét izzadós babáknak

A tökéletes összhang és kényelem érdekében minden betéthez készül mintájában hozzá passzoló bambusz takaró, pillangó párna, biztonsági öv- és karfa védő.

 

A bambusz takaró egy csodás dolog, rendkívül finom anyaga tökéletes gyermeked számára egy forró napon, fényvédőnek babakocsihoz vagy strandoláshoz, mert megszűri a káros UV sugarakat. Ez a legszebb, legfinomabb és egyben a legtermészetesebb anyag, amit babádnak adhatsz. Fantasztikusan betakar, és megakadályozza a túlmelegedést és az izzadást. Ez a nyár kötelező darabja, minden alkalommal vigyétek magatokkal.

A pillangó párna arra szolgál, hogy megtámassza a fejet utazás során, használhatod mózesben, sportrészben vagy autósülésben. A babakocsibetéten lévő tépőzáras füllel tudod rögzíteni. Itt is a bambuszt válaszd! :)

A biztonsági öv és a karfa védő tényleg a maximalistáknak szól. Az előbbire lecserélheted a műszálas gyári tartozékot pamutra, az utóbbi pedig a karfára egy plusz védelmet ad. Ez akkor nagyon praktikus, ha gyermeked rágcsálja a karfát vagy csupán szeretnéd megőrizni a gyári állapotát, mert ez stílusosan megóvja mindentől.

Végül, de nem utolsó sorban a bambusz sapka, mely egy olyan vagány kiegészítő, ami megóvja gyermeked a napszúrástól!

Autós utazás mellé kifejezetten ajánljuk a Little Dutch remek ár-érték arányú napellenzőit, amiket itt tekinthettek meg! Tényleg egy mozdulat rögzíteni és stabilan a helyén marad!

Ha bármiben bizonytalan vagy, ha szeretnéd, hogy belepróbáljuk a babakocsidba gyere el hozzánk személyesen az 1184 Budapest, Nefelejcs utca 5 bemutatótermünkbe minden hétköznap 9:00-16:00-ig vagy hívj telefonon: +36306108424

Ingyenes szállítás már 30.000 Ft-tól.