Gyere el hozzánk személyesen, minden hétköznap 9:00-16:30 közt! 1184 Budapest, Nefelejcs utca 5.

Kérdésed van? Keress minket telefonon +36-20-255-8238, vagy írj e-mailt a hello@babaagynemubolt.hu e-mail címre!

Szűrés
Termék státusza
Ár (Ft)
2 989 Ft - 12 991 Ft

Vízhatlan matracvédő lepedők

A szobatisztasághoz vezető út hosszú, és sokszor sok baleset történik, mire teljesen elhagyják a gyerekek a pelenkát. Ha ez nappal megtörténik, az éjszakai ágytisztaság még mindig hátra van. Az ágyak matracainak tisztítása körülményes, és ha túl sok szennyeződés éri, egyre nehezebb megtartani a higiéniát. Erre a problémára kínálnak megoldást a vízhatlan matracvédőink. Ráadásul nem csak kiságyakhoz forgalmazzuk őket, hanem nagyobb méretekben is.

 

Ha valamiért tovább van szüksége gyermekednek matracvédőre, nálunk megtalálod az ő ágyára való méreteket is.


11termék111

Szobatisztaság lépésről lépésre

 

A legtöbb gyereket két-hároméves kora között kezdenek el a szülők leszoktatni a pelenkáról. A napközbeni szobatisztaság elérését azonban általában később követi az ágytisztaság. Előfordulhat, hogy akár évekkel később éri el egy gyermek ezt a mérföldkövet. Ennek több oka is lehet. 

 

Azonban sok gyermekorvos és gyakorló anyuka javaslata az, hogy váljunk meg éjszaka is a pelustól, mert ez felgyorsíthatja a folyamatot. Igen ám, de mi lesz a matraccal, ha sorozatosan érik az éjszakai balesetek? Ha vízhatlan matracvédőt használunk, akkor semmi. 

 

A vízhatlan matracvédő lepedők kialakítása

 

Azért, hogy a vízálló lepedők érintése puha és babarát legyen, a felső rétegét száz százalék pamutból készíti a gyártó. Ezt követi egy kiváló nedvszívó képességű frottír réteg. A vízhatlanságot pedig egy teljes mértékben vízálló poliuretán filmréteg biztosítja. A vízhatlan matracvédőink mosógépben hatvan fokon moshatóak, és nem szükséges kivasalni őket. 

 

Fontos kérdés, főleg a mozgékonyabb babák vagy a már nagyobb gyerekek esetében a matracvédő rögzítése. A vízálló lepedők mind a négy sarkában gumilapok találhatóak. Ezeket rá kell akasztanunk a matrac sarkaira, és így biztonságosan rögzítjük is a textilt.

 

Vízhatlan védő babamatracokra

 

Ha a babád még messze van attól a kortól, hogy szobatiszta legyen, akkor is érdemes matracvédőt beszerezned. Ugyanis nem csak a pelenkabalesetek szennyezhetik a matracot. Előfordulhat bukás vagy komolyabb hányás, amit nehéz eltávolítani a matracról, nem beszélve a szagról. A babák fogzáskor nagyon sokat nyáladzanak. A matracvédő ettől is megóvja gyermeked matracát. 

 

Természetesen előfordulhat az is, hogy szivárog a pelenka, vagy épp mosipelussal kísérletezel, és még nincs meg az igazi. A vizelet jellegzetes szaga egy idő után egyre nehezebben megy ki a matracból. Ha hosszú ideig szeretnéd higiénikus környezetben altatni a gyermekedet, kistestvérnek vagy épp eladásra szánod a matracot, használj matracvédőt. Válassz textilkínálatunkból a nektek megfelelő méretben, akár többet is. Így akkor sem kell aggódnod, ha az egyik védőlepedő épp mosásban van.

 

Matracvédő nagyobb méretű ágyakra

 

Számos oka lehet annak, hogy egy nagyobb gyerek éjszaka még bepisil. Előfordulhat, hogy éretlenebb az idegrendszere, ezért több időre van szüksége az ágytisztasághoz. Lehet, hogy hormonális okok állnak a háttérben, és nem termelődik elég - a vizelet sűrítéséért felelős - hormon a gyermek szervezetében. Állhat a háttérben pszichés ok vagy egyszerűen egy új élethelyzet, amellyel épp nehezebben birkózik meg a gyermek.

 

Az ő matracukat is megóvhatod ezekkel a tökéletesen laminált vízálló matracvédőkkel. Kínálatunkban egészen a 200 x 200 centiméteres matracokra méretezett védőkig találsz vízhatlan lepedőt. Előfordulhat, hogy nem a gyermekednek, hanem idős, ágyhoz kötött betegnek van szüksége matracvédelemre. Számukra is hasznos és praktikus megoldást kínálnak matracvédőink.

Az alábbi méretekben érhető el a vízhatlan matracvédő lepedő:

  • 60x120 cm
  • 70x120 cm
  • 70x140 cm
  • 80x160 cm
  • 90x200 cm
  • 140x200 cm
  • 160x200 cm
  • 180x200 cm
  • 200x200 cm

matracvédő lepedő