Bizonytalan vagy valamiben? Segítségre van szükséged? Hívj minket, vagy gyere el hozzánk személyesen!

Kérdésed van? Keress minket telefonon +36-20-255-8238, vagy írj e-mailt a hello@babaagynemubolt.hu e-mail címre!

 AJÁNDÉK Little Dutch matricák! 

A készlet erejéig minden 25.000 Ft feletti megrendelésnél Little Dutch matrica csomagot választhatsz ajándékba a kosár oldalon! :)

A babaagynemubolt.hu blogja

Hogyan szoktassuk hozzá gyermekünket a labdamedencéhez?

Labdamedence
Szűrés törlése
Máté
Máté
2021.03.31 13:46
Hogyan szoktassuk hozzá gyermekünket a labdamedencéhez?

A labdamedence nagyszerű szórakozást kínál minden korosztály számára. Játékosan fejleszti a finom- és durva motorikus képességeket, valamint a látást és érintést. Ezenkívül a labdák gyengéden simogatják a baba bőrét, kellemes módon stimulálják azt. Mielőtt igazán élvezni fogja ezt meg kell szoknia. Ebben a blogposztban elmondjuk neked, hogy mire figyelj.

 

Fokozatos szoktatás - ismerkedjen meg a labdamedencével!

Egy kisgyermek idegrendszere fejletlen és több időbe telik megszokni az őt körülvevő világot. Érzelmileg hevesen reagálhatnak bizonyos nem megszokott hangokra, hirtelen hőmérsékletváltozásra vagy intenzív szagokra. A nagyobbak számára a labdamedence olyan játék, ahol minden gondjukat elfelejtik és csak a szórakozásra koncentrálhatnak. Egy baba számára, aki még nem tapasztalt ilyet nagy újdonsággal fog hatni. Színes puha golyók, különféle formák és hangok furcsa érzést keltenek, egy mozdulatnál a medence összes labdája elkeveredik és helyet cserél. Ezért ügyelnünk kell arra, hogy fokozatosan szoktassuk a labdamedencéhez őt.

 

Első körben csak a labdákat mutassuk be neki, adjuk kezébe, gurítsuk hozzá – hagynunk kell, hogy megismerje és megbizonyosodjon róla, hogy nincs mitől félni, mert nem okozhat fájdalmat ha épp ráül, nekimegy, megharapja. Miután ez megvan csak kevesebb labdát tegyünk a medencébe és helyezzük el benne a kedvenc játékait és adjunk neki időt az ismerkedésre. Ezt követően fokozatosan növelhetjük a labdák számát akár egyenként, finoman hirtelen mozdulatok mellőzésével.

 

A labdamedence jótékony hatásai

Visszajelzések alapján az egyik legjobb fejlesztőeszközről van szó. A kisgyermekek miközben játszanak a labdákkal pozitív hatást gyakorolnak kézügyességükre és ami még fontosabb a szem-kéz koordinációjukra. A színes lasztik különösen, ha kontrasztos színekben válogatod össze erősen serkentik a gyermek látását. Ez az ideális állapot, de vannak olyan esetek, amikor a babák sírnak és nem hajlandóak belemenni a medencébe. Miért történik ez?

 

Biztonság

Amikor úgy döntesz, hogy labdamedencét vásárolsz ne feledd, hogy ezeket kisgyermekeknek találták ki. A medence falai stabil szivacsot kaptak, ami nem engedi, hogy felborulhasson, ha éppen neki támaszkodik. Mi több, mint 1.000 ilyen terméket eladtunk és rengeteg pozitív visszajelzést kapunk nap, mint nap a VIP csoportban vagy üzenetben. Legtöbben fél éves kor környékén veszik meg és 4-5 éves korig remekül szórakoztat és fejleszt. Teljes mértékben biztonságos, a külső borítás OEKO-TEX Standard 100 pamutból készült, a labdák pedig CE tanúsítvánnyal ellátott élelmiszeripari műanyagból készülnek, amik hő vagy nedvesség hatására sem bocsájtanak ki magukból semmit, formájukat megtartják. Mindegyik labdamedence huzata lehúzható és mosógépben 30 fokon mosható. Az összes medencéhez ajánlott méretű labdacsomagot adunk, ezekkel garantált lesz a szórakozás viszont, ha sérül labda, vagy többet szeretnél van lehetőséged külön labdákat vásárolni.