Kérdésed van? Keress minket telefonon +36-20-255-8238, vagy írj e-mailt a hello@babaagynemubolt.hu e-mail címre!

A babaagynemubolt.hu blogja

Tudod, hogy mi az a tetra pelenka?

Máté
Máté
2022.12.23 11:17
Tudod, hogy mi az a tetra pelenka?

Amennyiben az előző ezredben születtél, akkor számodra nem ismeretlen és tudod, mi az a tetra pelenka. Ha azonban nem találkoztál még vele, akkor ideje, hogy megismerd a textilpelenka sokoldalúságát. Amikor még nem létezett eldobható pelenka, akkor textilpelenkát használtak az édesanyák. A pelenkákat mosni, kifőzni és vasalni kellett, korántsem volt olyan egyszerű a használatuk, mint a manapság kapható egyszer használható, eldobható pelenkáké.

A tetra pelenka igaz, hogy régi darab, de cseppet sem korszerűtlen, sőt nagyon hasznos, ezért jó, ha van belőle bőven a babaszobában.

Miben rejlik a titka? Sűrű szövésű és nagyon jó nedvszívó, ráadásul puha is. Ma már nem pelenkázásra használjuk és nem csak fehér színben kapható.

Mi az a tetra pelenka, és mire használható?

A tetra pelenka rendkívül sokoldalú és sok mindenre használható, ezért célszerű többet beszerezni belőle. Adunk pár ötletet a használatához!

  • Az újszülött babának még nincs szüksége párnára, viszont higiénikusabb, ha tetra pelenkát teszel a feje alá, amit naponta cserélsz.
  • A babakocsiban és a hordozóban is érdemes használni, mert segítségével letörölheted a nyálat.
  • Büfiztetéskor terítsd a válladra, megvédi a ruhádat a tej-, tápszerfoltoktól.
  • Terítsd le vele a pelenkázólapot, és ha véletlenül kifolyna a pelus tartalma, akkor csak a tetra pelenkát kell kimosni.
  • Fürdetési kellékként is használhatod! Tedd a kis kád aljára a textilpelenkát, annak érdekében, hogy ne csúszkáljon a baba a kádban.
  • Koszmó ellen is tökéletesen bevethető, ha mosdókesztyűnek használod gyengéd fejmasszázshoz.
  • Étkezéskor is nagyon hasznos, mert megvédi a baba ruháját a makacs zöldség- és gyümölcspüréfoltoktól.
  • Nyáron könnyű takaróként is használható.
  • Természetesen betöltheti az eredeti funkcióját is, vagyis pelusként is használható. bár erre már van sokkal korszerűbb és egyszerűbben kezelhető, mosható pelenka is azok számára, akik odafigyelnek a környezetükre és nem szeretnék növelni az ökológiai lábnyomukat az eldobható pelenkákkal.

tetra pelenka

A textilpelenka kezelése

A 100% pamutból készült, könnyű szövésű textil, magas hőmérsékleten, 60 fokon mosható. Már az első mosás után megtapasztalhatod, hogy milyen puha lesz, mert a szövéshez használt keményítő kimosódik a szövet szálai közül. Mosás után, amint kivasalod, visszanyerni az anyag az eredeti formáját, valamit a 200 fokon történő vasalás fertőtleníti is a textilt. A magas hőmérséklet elpusztítja a baktériumokat, ami azért lényeges, mert a kisbabák immunrendszere még védtelen.

A textilpelenka jellemzői

A pamut tetra pelenka a babaápolás nélkülözhetetlen, mindennap használatos kellék, melyet rendkívül sokoldalúan ki tudsz használni. A textil strapabíró, ugyanakkor kellemes és puha a tapintása, a négy varrott éle nagyobb és hosszabb tartósságot garantál a használat során, így sokáig tartja a formáját.

Mennyit érdemes vásárolni belőle?

20-30 db közötti mennyiségre szükség lesz. Nem, ne gondold, hogy túl sok lesz. Ha nem szeretnél minden nap mosni, akkor körülbelül ezzel a mennyiséggel kell számolni.

Minden egyes szoptatáshoz szükséges egy tiszta pelenka, a kiságyba a baba feje alá, a pelenkázólapra, a játszószőnyegre és érdemes tartani belőle a lakás több pontján is, mert meglátod, jó, ha mindig kéznél van.

Nézz szét webáruházunkban és fedezd fel a tetra pelenkákat, mert számtalan színben és mintázattal kínáljuk a multifunkcionális és nélkülözhetetlen babatextilt, amely a hosszú évek során semmit nem veszített a népszerűségéből.

Ingyenes szállítás már 30.000 Ft-tól.