Gyere el hozzánk személyesen, minden hétköznap 9:00-tól 16:00-ig. Címünk: 1184, Budapest Nefelejcs utca 5.

Kérdésed van? Keress minket telefonon +36-20-255-8238, vagy írj e-mailt a hello@babaagynemubolt.hu e-mail címre!

A babaagynemubolt.hu blogja

Remek szórakozás hideg időben a labdamedence

Labdamedence
Szűrés törlése
Máté
Máté
2021.10.21 11:40
Remek szórakozás hideg időben a labdamedence

Amikor beköszönt az ősz, magával hozza a kellemetlen, esős napokat is. Ilyenkor sajnos nem tudunk kimenni a gyerekekkel a szabadba. Ez azért nem szerencsés, mert a kicsiknek évszaktól függetlenül szükségük van a mozgásra.

Egy labdamedence a szobájukban azonban télen-nyáron biztosíthatja számukra az önfeledt, aktív játék örömét.

A mozgásfejlődés az egyik legfontosabb folyamat az ember életében. Ez már az anyaméhben elkezdődik, és egészen a felnőttkor kezdetéig tart. A gyerekek esetében nagyon könnyű észrevétlenül is segítenünk a mozgásformák egészséges beépülését. Ha a lakásban is van lehetőség nagymozgásokat végezni, az jelentősen hozzájárul a kicsik fejlődéséhez.

 

A mozgás fontossága

 

A rendszeres mozgásnak, a sportnak a felnőttek életében is meghatározó szerepet kellene kapnia. A gyerekek esetében ez sokkal spontánabban valósul meg, például mászás, fogócskázás, hintázás közben. Nem csupán azért fontosak ezek a tevékenységek, hogy a gyerekek tartása, izomzatuk fejlődése megfelelő legyen.

 

A nagymozgások között számos keresztmozdulatot is találunk. Gondoljunk a kisbabák kúszására, a négykézláb mászásra vagy a csúszda létráján való felkapaszkodásra. Ezek a váltott végtagmozgással járó tevékenységek erősítik az idegi összeköttetést a jobb és bal agyfélteke között. Ahhoz, hogy a gyerekek az iskolában és később az életben is megfelelően működhessenek, szükség van a fejlett idegrendszerre. Ez pedig kisgyermekkorban fejleszthető a leginkább.

labdamedencék 

A labdamedence nagyon jó móka!

 

A játszóházakban mindig nagy siker az apró műanyag vagy szivacslabdákkal megtöltött medence. Azonban immár ki sem kell mozdulnunk otthonról ahhoz, hogy gyermekünk is becsobbanhasson a labdamedencébe. Webáruházunkban is változatos színben és alakzatban érhetőek el ezek a játékos tartályok. Puha, mégis merev faluk gyengéden védi a kicsiket a sérülésektől.

 

Ha teljessé akarjuk tenni az élményt, vásároljunk egy szobai csúszdát is a medencénkhez. Így bármikor biztosíthatjuk gyermekeink számára az aktív időtöltötést. A csúszda lépcsője vagy létrája pedig az előzőekben említett mozgásformákra ad lehetőséget. Figyeljünk arra, hogy mindig minőségi babatermékeket válasszunk. A labdákat a picik rendszerint a szájukba veszik, fontos, hogy ne oldódhasson ki belőlük káros anyag.

 

Fejlesszük az apró mozdulatokat

 

A nagymozgások mellett a finommotorikus készségek fejlődését is jó, ha szemmel tartjuk a gyerekeknél. Minden apró kézmozdulat hozzájárul ennek a fontos készségnek a megfelelő alakulásához. A labdamedencében lévő kislabdák ebben is észrevétlenül segítik már a legkisebbeket is. Hiszen a gyerekek a labdácskákat megfogják, megtapintják, eldobják, elkapják. Ehhez mind apró kéz- és ujjmozgásra van szükségük.

 

Ugyanenezek a mozgások segítik majd őket, ha meg kell fogniuk a ceruzát. Épp ezért nagyon hasznosak az építőjátékok, a montessori eszközök vagy például a homokozás. Segítenek a gyerekeknek abban is, hogy a szemüket és a kezüket összhangban használják.

 

Pihe puha kiegészítők a gyerekszobába

 

Nem csupán az aktív időtöltéshez, a kényelmes pihenéshez is megfelelő eszközökre van szüksége a gyerekeknek. A kemény kisszékek helyett válasszunk számukra egy puha babafotelt vagy babakanapét webáruházunk kínálatából

 

Ezeken a tündéri gyerekbútorokon komfortosan érezhetik magukat a kicsik. Ráaádsul igazán stílusossá és egyedivé varázsolják a gyerekszobákat. Egy- és kétszemélyes kivitelben is kaphatóak a babakanapék, így akár a testvérek is használhatják.

Ingyenes szállítás már 30.000 Ft-tól.