Gyere el hozzánk személyesen, minden hétköznap 9:00-tól 16:00-ig. Címünk: 1184, Budapest Nefelejcs utca 5.

Kérdésed van? Keress minket telefonon +36-20-255-8238, vagy írj e-mailt a hello@babaagynemubolt.hu e-mail címre!

A babaagynemubolt.hu blogja

Mit tehetünk, ha éjszakánként fázik a baba?

Tipegő hálózsák
Szűrés törlése
Máté
Máté
2021.11.23 16:48
Mit tehetünk, ha éjszakánként fázik a baba?

A kisbabák éjszakai pihenése nagyban meghatározza nem csak az ő, hanem a szülők hangulatát is. Ahhoz, hogy egy gyermek kipihenje magát és átaludja az éjszakát, sok tényező hozzájárul. Ha fázik a baba, akkor nagy eséllyel felébred, akár egymás után többször is.

Azonban sokat tehetünk azért, hogy csendes legyen az egész család éjszakája. A jól elhelyezett kiságy és a pihe puha textilek elősegítik az újszülöttek és a nagyobbacskák alvását is. Ezzel pedig a napközbeni jó hangulatot is megalapozhatjuk. Nézzünk hát néhány jó tanácsot, amelyet érdemes minden kisgyermekes szülőnek megfogadni.

 

Hová tegyünk a babaágyat?

 

Kulcskérdés, hogy hogyan alakítjuk ki a család legújabb tagjának birodalmát. A babaszoba berendezéséhez tartozik a pelenkázó, a tárolószekrények és a legfontosabbak: a kiságy és tartozékai. Még akkor is sok időt tölt itt a baba, ha történetesen egy ágyban alszik velünk éjszaka. Épp ezért gondoskodjunk róla, hogy ne fázhasson a babaágyban gyermekünk.

 

Keressünk egy huzatmentes, hidegtől védett helyet a szobában. Ha a fal mellé tesszük a babaágyat, és hűvösnek érezzük azt, tegyünk fel falvédőt. Gondoskodjunk arról, hogy a pici csendben pihenhessen, és megfelelőek legyenek a fényviszonyok. Gondoljunk arra, hogy mi, felnőttek is szeretünk nyugodt körülmények között pihenni. Ezt a nagyobb testvérekkel is próbáljuk megértetni.

 

Béleljük ki jól a kiságyat

 

Amellett, hogy a kiságy körüli környezetet ideálissá tesszük, a belső elrendezésről sem szabad megfeledkeznünk. Az, hogy milyen anyagokkal érintkezik közvetlenül a pici, miközben alszik, épp ilyen fontos. A baba matraca legyen jó minőségű és megfelelően kemény. A kókuszrostokkal gazdagított matracok jól szellőznek, és áteresztik az esetleges nedvességet. Kellően merev, mégis rugalmas tartást ad a kicsi hátának, hogy egészséges lehessen a gerincgörbülete.

 

A rácsvédők is nagyon jó szolgálatot tesznek már az első néhány hét után a kiságyban. Ezek a kötőkkel rögzíthető textil kiegészítők elkülönítik a picit a kemény farácsoktól. Így megakadályozzák, hogy a kisbabák beüthessék a buksijukat. Amellett, hogy biztonsági előnyük is van, igazán szépek is a fejvédők. Ráadásul ezek is akadályozzák azt, hogy hidegnek érezze a baba az éjszakákat.

 

Ha fázik a baba, használjunk hálózsákot

 

Előfordulhat, hogy a leggondosabb előkészületeink ellenére is fázik a baba a kiságyban. Mivel már a néhány hetes picúrok is képesek helyet változtatni, kikúszhatnak a babatakaró alól. Annak érdekében, hogy ezt megakadályozzuk, adjunk a pizsama fölé hálózsákot a gyerekekre. A patentok vagy a gombok nem engedik lecsúszni a picik testéről a zsákot. Így az egész éjszaka egyenletesen melegíti őket.

 

A tipegő hálózsákokat pedig azoknak a gyerekeknek ajánljuk, akiknek már nem komfortos a klasszikus baba hálózsák. Ebben kényelmesen felállhatnak, lépegethetnek, miközben ugyanúgy meleget ad nekik a zsák. A tündéri mintákkal készülő termékek többféle vastagságban elérhetőek, így akár minden évszakban használhatja őket a pici.

 

Így téliesítsük a babakocsit

 

Nem csupán a kiságyak megfelelő felszerelésére kell gondolnunk, hogy megelőzhessük azt, hogy a gyermekünk fázzon. Az őszi-téli séták idején a babakocsik béleléséről is gondoskodnunk kell.

 

A babakocsibetéteket megkötőkkel és a pántok átvezetésével rögzíthetjük a pici alatt. Ez egyrészt védi a babakocsit a szennyeződésektől, és melegebbé teszi az ülőfelületet és a háttámlát. A babakocsi-takaró és a bundazsák ugyancsak puhán, melegen ölelik körül a hidegben a kicsit.

Ingyenes szállítás már 30.000 Ft-tól.