Bizonytalan vagy valamiben? Segítségre van szükséged? Hívj minket, vagy gyere el hozzánk személyesen!

Kérdésed van? Keress minket telefonon +36-20-255-8238, vagy írj e-mailt a hello@babaagynemubolt.hu e-mail címre!

Ingyenes szállítás!

Használd a HAZAVISZEM kuponkódot 15.000 Ft feletti vásárlás esetén és csomagod ingyenesen szállítjuk!

A babaagynemubolt.hu blogja

Íme 6 jó ok, amiért érdemes járássegítőt venni a totyogó babának

Járássegítő
Szűrés törlése
Máté
Máté
2021.11.26 16:44
Íme 6 jó ok, amiért érdemes járássegítőt venni a totyogó babának

Amikor megszületik a gyermekünk, azt gondolhatjuk, hogy ráérünk még a “nagyfiús”, “nagylányos” játékokat megvenni. Vannak azonban olyan játékok, amelyek már néhány hónapos kortól, ám éveken át szórakoztatják és tanítják a gyermeket. Van 6 jó okunk, amiért érdemes járássegítőt venni a babának.

Ez az egyik olyan játék ugyanis, amellyel már az épp csak ülni tudó kicsi is eljátszhat. Azonban akkor sem kell megválnunk tőle, ha a baba megteszi első lépéseit. Ekkor töltheti be ugyanis a fő funkcióját ez az igazán hasznos babakellék. Nos, tekintsük át, hogyan is segíti a piciket a járássegítő.

 

Minőségi játékot a babának

 

Minden eszköz, amely közvetve vagy közvetlenül érintkezik a gyermekünkkel, jó, ha bababarát anyagból készül. Egy silány minőségű, műanyag, ismeretlen eredetű terméknek nem csak az élettartama rövid. Mérgező anyagokat is tartalmazhatnak ezek az eszközök, tehát veszélybe sodródhat a baba.

 

A bababarát alapanyagokból készült, jó minőségű játékok esetében a gyártó garantálja, hogy ez nem fordul elő. Ezek a termékek ugyanis a gyártás során biztosan nem találkoznak irritációt okozó kemikáliákkal. A természetes eredetű játékok emellett jobban segítik a kicsik érzékelését. Egy fából készült járássegítő igazán univerzális babajáték, mivel akár éveken át használhatja a gyermeked.

járássegíő

6 jó ok, amiért érdemes járássegítőt venni a babának

 

Webshopunkban is megtalálható a Little Dutch csodás árnyalataiban pompázó fa járássegítő. A 6 jó okunkból, amelyek emellett a hasznos eszköz mellett szólnak, íme az első kettő. A járássegítő formatervezésének köszönhetően segít a babának a felállásban. Nem sietteti azt, csupán támaszt nyújt számára, ha eljött az ideje. 

 

Ugyanez a helyzet az első lépések megtételével. Amint elég érett rá a baba, a járássegítő rávezeti, hogyan rakja egymás elé a lábacskáit. Ezzel pedig biztonságos eszközt adhatunk a babának, szemben a kapaszkodóként használható éles polcokkal és dohányzóasztalokkal. Minőségi és megbízható termék, amely tökéletes ajándék lehet gyermeked számára.

 

Van még két okunk: a nagymozgások és az izomzat erősítése

 

A felállásra és a járásra ösztönzés mellett további érvek is szólnak egy járássegítő beszerzése mellett. A kisbabák idegrendszeri fejlődése szempontjából óriási szerepe van a nagymozgásoknak. A kúszás, a mászás, a járás mind építik és erősítik az idegpályákat. Az apró lépések tehát nem csak nagy élményt nyújtanak a babának és a szülőknek egyaránt, hanem fejlesztenek is.

 

Emellett egy jóval prózaibb és kézenfekvőbb előnnyel is bír egy jól kiegyensúlyozott járássegítő. Az eszköznek ugyanis, különösen, ha fából van, bizony van súlya, természetesen a babákra szabva. Ez azonban pont elég ahhoz, hogy az eszköz rendszeres tologatása edzi, erősíti a gyermek izomzatát. Ezáltal például stabilabb tartást kap a gerincoszlop.

 

Két további ok: koordináció és összpontosítás

 

A webshopunk kínálatában kapható járássegítők előlapján számos játék kerül kialakításra. Ezek remek mókát jelentenek már az ücsörgő babáknak is. A formabedobó, a gyöngyvezető vagy a fogaskerekek használata komoly agyi feladat. A szemek és kezek használata rohamtempóban fejlődik az első hónapokban, években. A járássegítő ebben is társa a babáknak.

járássegítő

A figyelem megtartása ugyancsak egy olyan folyamat, amely évről évre válik fejlettebbé. A járássegítő használatakor a gyerekeknek figyelniük kell a padlót, az irányt, annak érdekében, hogy ne ütközzenek akadályba. Így egyszerűen megtanulják a tolás mechanizmusát is.