Gyere el hozzánk személyesen, minden hétköznap 9:00-tól 16:00-ig. Címünk: 1184, Budapest Nefelejcs utca 5.

Kérdésed van? Keress minket telefonon +36-20-255-8238, vagy írj e-mailt a hello@babaagynemubolt.hu e-mail címre!

>>> 20.000 Ft feletti rendelésnél ajándék táskát választhatsz! <<<

Hátralévő idő:
A babaagynemubolt.hu blogja

A zenélő körforgó sikerének titka

Zenélő körforgó
Szűrés törlése
Máté
Máté
2022.06.01 16:41
A zenélő körforgó sikerének titka

A babaszobák egyik legkedveltebb és egyben legbájosabb dísze a kiságy felett elhelyezett zenélő körforgó. Ez a dekoratív, ugyanakkor hasznos babakellék nem hiányozhat már szinte egy gyerekszobából sem. A figurák lágy mozgása megnyugtatja a babát, kellemes dallama pedig segít neki mély álomba szenderülni.

A körforgók minden fajta kiságyra könnyedén felszerelhetők, melyek békét és nyugalmat árasztanak kisbabád számára.

 

Miért népszerű a zenélő körforgó?

 

A babaszoba berendezésekor a szülők alaposan végiggondolják, hogy melyek azok a kiegészítők, amikre feltétlenül szükség lesz a szoba berendezéséhez. Ezenfelül pedig számos olyan dolgot is beszereznek, amik a helyiség kellemes hangulatát és dekoratív külsejét megteremtik.

 

A zenélő körforgó mindkét szempontnak megfelel, hiszen egyfelől praktikus, mert megnyugtatja a babát, másrészt pedig vidám külsőt kölcsönöz a babaszobának és a kiságynak.

 

A kisbabák látása születésük után az első néhány hétben nagyjából fél méterre terjed ki, a hallásuk viszont kiváló, és már az anyaméhen belül is szívesen hallgatnak zenét. Ezért a zenélő körforgót használhatjuk már akkor is, amikor a baba még a pocakban van. Ezek a lágy dallamok nyugtatólag hatnak rájuk, így amikor lefektetjük kisbabánkat aludni, minden alkalommal húzzuk fel neki a körforgót, ami segíti őt a nyugodt alvásban. Illetve, ha rendszeresen használjuk, akkor egy idő után hozzá is szokik majd, hogy erre aludjon el, és így egyfajta rituálévá válik ez számára.

 

Később elkezdi felfedezni a körforgóról lelógó kis figurákat is, és ahogy fejlődik a mozgása és az idegrendszere, fokozatosan elkezd majd nyúlni feléjük. Ez elősegíti a szeme és a keze közötti koordináció fejlődését, és segít neki megtanulni megfogni az általa kiválasztott tárgyakat.

 

A zenélő körforgó választékunk minden darabja kellemes megjelenésű, vidám figurákkal, állatokkal díszített, és megtalálod köztük a lányos, a fiús vagy a semleges, unisex változatokat is.

 

A két legkedveltebb típus a zenélő körforgók pamut állatfigurákkal és a Little Dutch zenélő körforgók.

 

A pamut állatfigurás zenélő körforgó

 

A kisállatokat nagyon szeretik a gyerekek már egészen pici korukban is, ezért a legtöbb körforgó is általában valamilyen állatfigurával van dekorálva. Van köztük az északi sark állataival díszített körforgó, van lámás és afrikai állatos változat is.

 

Az általad kiválasztott körforgó leírásában azt is megtalálod, hogy milyen dallamot játszik, melyet felhúzás után 60 másodpercig élvezhetünk. Az állatkák pamutból készülnek, és poliészter töltetük van. Jó hír, hogy mosógépben tisztíthatóak.

 

Little Dutch zenélő körforgók

 

Természetes anyagból készülnek, mivel a vázuk alapanyaga fa. Azonban nemcsak fa színben, hanem fehérben is megtalálhatóak a kínálatban. Többféle figurával is kapható, amelyek vidáman ringatóznak a körforgón. A figurák finom, visszafogott színei kellemesek a baba számára.

Minden típusú babaszobába megtalálod az oda illő változatot, ha például a letisztult, világos színeket részesíted előnyben, akkor jó választás a Little Dutch gúnáros körforgó.

 

A Little Dutch körforgón lévő figurákat szintén le tudod venni a vázról, és szükség esetén mosógépben kimoshatod őket. A leírásából pedig megtudhatod, hogy milyen dallamot játszik. Ez a típus is 60 másodpercig zenél egy felhúzással.

 

Válaszd ki kisbabád számára azt a körforgót, ami a leginkább illik a babaszobába, de ha bizonytalan vagy a színekkel, figurákkal kapcsolatban, akkor gyere el hozzánk, és segítünk a döntésben.

Ingyenes szállítás már 30.000 Ft-tól.