Bizonytalan vagy valamiben? Segítségre van szükséged? Hívj minket, vagy gyere el hozzánk személyesen!

Kérdésed van? Keress minket telefonon +36-20-255-8238, vagy írj e-mailt a hello@babaagynemubolt.hu e-mail címre!

A babaagynemubolt.hu blogja

A gyerekek álomjátéka a Little Dutch fa munkapad

Little Dutch
Little Dutch munkapad
Szűrés törlése
Máté
Máté
2022.02.21 13:26
A gyerekek álomjátéka a Little Dutch fa munkapad

A gyerekek életében hosszú évekig az egyik legfontosabb tevékenység a kötetlen játék. Miközben játszanak, különféle eszközöket használnak, helyzeteket imitálnak, észrevétlenül fejlődnek. A Little Dutch fa munkapad kiváló kelléke lehet a mindennapi játéktevékenységnek, hiszen sokoldalúan használhatják a gyerekek. Szerepjáték, finommotorika, koordináció és persze jókedv - számos szempontból előnyös a munkapad.

A mai gyerekek számára kiemelten fontos, hogy minőségi és értékes eszközökkel vegyük őket körül. Amikor ezekkel tevékenykednek, sokkal aktívabban működik az agyuk, mint amikor a képernyőt nézik. Legyen szó születésnapról, karácsonyról vagy más jeles alkalomról, egy prémium fajátékkal nem nyúlhatunk mellé. 

 

Milyen alapanyagú játékot vásároljunk?

 

Nem csupán a gyerekek, de sokszor a szülők számára is csábítóak lehetnek a neon színekben pompázó, zenélő, villogó játékok. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy gyorsan a szekrény mélyére kerülnek ezek a játékok. A műanyagtól sokkal természetesebb, kellemesebb élményt ad a textilből vagy a fából készült eszköz. Gondoljunk csak bele, mennyi textúrát megismerhet egy gyermek, miközben játszik.

 

Bármely játékot is választjuk, az anyagösszetétel nagyon fontos. Ügyeljünk arra, hogy apró darabok ne válhassanak le a játékról. Emellett tartsuk szem előtt a felhasznált festékeket is. A gyerekek biztonsága érdekében nem oldódhatnak ki kemikáliák a játékokból sem hő, sem folyadék hatására. Számunkra elsődleges ez a szempont, a Little Dutch fa munkapadja is prémiumminőségű összetevőkből készült.

 

A kicsik álma a Little dutch fa munkapad

 

A kütyük uralta mindennapokban nagyon fontos, hogy a gyerekek minél többet mozogjanak és alkossanak. A kézügyességüket nagyon jól fejlesztik a különféle szerelő, csavaró, fogó mozdulatok. A Little dutch fa munkapadján a kicsik annyit matathatnak, javíthatnak, tekerhetnek amennyit csak szeretnének. Számos minőségi tartozéka van a munkapadnak, amellyel a csemeték utánozhatják apát vagy anyát a szerelésben.

 

Satuba szorítva az elemeket, a kicsik bármit elkészíthetnek, ami megszületik a fantáziájukban. Ugyanis ez az eszköz nem csupán a kézfej és az ujjak mozgását igényli. Megdolgoztatja a gyerekek képzelőerejét, ami az egyik legnagyobb előnye a tévével vagy a tablettel szemben. A Little Dutch játékok épp ezt célozzák meg: a gyerekek kreativitását és kézügyességét szeretnék előhívni.

Little dutch fa munkapad

A tevékeny gyermekkor jelentősége

 

Felnőttként tudjuk, hogy az élet mennyi megoldandó feladatot állít elénk nap mint nap. Ha a gyerekeket már egész kis korban gondolkodásra és tevékenykedésre ösztökéljük, felnőttként is kreatívabbak lesznek. Az olyan játékok mint a munkaasztal, az építőkockák, a szerepjátékok eszközei mind-mind aktivizálják a kicsiket.

 

A kültéri játékoknak, a hintázásnak, a szaladgálásának, a fűben hempergésnek a fizikai fejlődés szempontjából is jelentősége van. Azoknak a gyerekeknek, akik sokat mozognak, több oxigén jut a szervezetükbe. Ez pedig a növekedés során nagy előnyt jelent. Arról nem beszélve, hogy önfeledt örömet is okoz nekik a játék.

 

Így ügyesednek az apró kezecskék

 

A Little Dutch fa munkapadja mellett webáruházunk kínálatában számos olyan játékot találnak a szülők, amelyek segítik a finommotorikát. Már a legkisebbek is forgathatják a textilkönyveket vagy a készségfejlesztő plüsskockát. 

 

A nagyobbak számára ideális lehet a golyópálya, az állatos puzzle vagy a formabedobó. Adjunk minőségi gyermekkort, minőségi játékokkal.