Gyere el hozzánk személyesen, minden hétköznap 9:00-tól 16:00-ig. Címünk: 1184, Budapest Nefelejcs utca 5.

Kérdésed van? Keress minket telefonon +36-20-255-8238, vagy írj e-mailt a hello@babaagynemubolt.hu e-mail címre!

A babaagynemubolt.hu blogja

A baba játszószőnyeg előnyei kicsiknél és nagyobbaknál

Játszószőnyeg
Szűrés törlése
Máté
Máté
2021.12.29 12:30
A baba játszószőnyeg előnyei kicsiknél és nagyobbaknál

A gyermekágyi időszak hat hetének letelte után nem csak az anyuka, a baba is erőre kap. Egyre inkább kinyílik számára a világ, hiszen minden nap új felfedezni valókat rejt. A baba játszószőnyegek már a kezdetektől nagyon hasznos kiegészítői a gyerekszobának. Sőt, az egyik legnagyobb előnyük, hogy a lakás bármely részén leteríthetőek.

Számos fajtája létezik a játszószőnyegeknek. A klasszikus, puha, lelógó játékokkal ellátott fazonok mellett a habszivacs vagy a magas peremű modellek is elérhetőek. Minden szőnyegtípusnak megvannak az előnyei. Ami azonban mindegyikre jellemző, hogy biztonságosan fejleszti a picik és a totyogók készségeit is.

 

Mire figyeljünk, ha szőnyeget választunk?

 

Akár textilből, akár habszivacsból készült játszószőnyeget vásárolunk, tartsunk szem előtt néhány fontos szempontot. A babatextilek mindig tanúsítvánnyal ellátott bababarát anyagokból készüljenek. A szőnyegekre, különösen ha nagyon pici a gyermekünk, közvetlenül leteszi a pofiját. Ha kemikáliákkal kezelt a textil, akkor könnyen előfordulhat bőrirritáció. Azonban, ha igazoltan babáknak készített alapanyagokból készül, akkor ennek minimális lesz az esélye.

 

A játszószőnyegeket a gyártók különféle játékokkal, babatükrökkel, egyéb kellékekkel teszik még érdekesebbé. Csak olyan terméket vásároljunk, amelyek tartozékai nem okozhatnak fulladást. A magas minőségű baba játszószőnyegeken olyan játékokat találunk, amelyek biztonságosan vannak rögzítve. Ha ezekre figyelünk, a kisbabánk nagyon fogja élvezni a szőnyegen töltött időt.

játszószőnyeg

 

A habszivacs játszószőnyegek

 

Nagyon praktikusak a kisbabák számára a habszivacsból készült, általában több darabból álló játszószőnyegek. Mi dönthetjük el, hogy milyen alakban és mekkora méretben alakítjuk ki a szőnyeget. Így akár az egész gyerekszobát vagy a nappali egy sarkát is boríthatjuk vele. A habszivacs nagyon könnyen tisztán tartható, és egyszerű rajta négykézláb mászni.

 

toddlekind játszószőnyeg

 

Épp ezért ez a típusú babaszőnyeg kiválóan alkalmas a kúszás után a mászás gyakorlására. Természetesen a nagyobbak is sokoldalúan használhatják, játékra vagy akár földön való festésre-rajzolásra. Ha olyan szőnyeget vásárolunk, amelyből a különféle alakzatok kivehetőek, akkor egyben játékot is kap a gyermekünk. Jó azonban, ha a habszivacs szőnyegek közül is a minőségi darabokat választjuk, hiszen közvetlenül érintkezik a babával.

 

Játéktároló és baba játszószőnyeg egyben

 

A rendezett gyerekszoba kialakítása sokszor nagy kihívást jelent, a rengeteg játék miatt. Ha nincs elég helyünk a tárolódobozoknak, és játszószőnyeget is szeretnénk, íme a tökéletes megoldás. A gyerekszoba szőnyegek között elérhető a kinyitva játszószőnyegként, összehúzva tárolózsákként funkcionáló fazon. Ennek segítségével egy perc alatt megszűnik a rendetlenség.

 

Amikor a pici játszani szeretne, csak engedjük szét a zsák száját, amely anyagának köszönhetően kényelmes szőnyeggé válik. Ha pedig végzett, akkor egy mozdulattal elnyeli a zsák a játékokat.

 

Kinek való a magas falú játszószőnyeg?

 

Speciális típus a játszószőnyeg között a webáruházunk kínálatában is megtalálható magas falú típus. Ezeket a szőnyegeket egy puha, mégis masszív perem öleli körbe. A pici babák számára azért ideális választás, mert a fal megakadályozza őket, hogy lekússzanak a szőnyegről. 

magas falú játszószőnyeg

 

A nagyobb gyerekek pedig kényelmesen ülve játszhatnak, és a perem miatt nem gurulnak le a szőnyegről a játékok. Így egy kicsit elszeparáltabb lehet a játéksarok például a nappaliban.

Ingyenes szállítás már 30.000 Ft-tól.