Gyere el hozzánk személyesen, minden hétköznap 9:00-tól 16:00-ig. Címünk: 1184, Budapest Nefelejcs utca 5.

Kérdésed van? Keress minket telefonon +36-20-255-8238, vagy írj e-mailt a hello@babaagynemubolt.hu e-mail címre!

Most minden 15.000 Ft feletti rendelésnél ajándék Little Dutch XXL bevásárlótáskát választhatsz ajándékba!

A babaagynemubolt.hu blogja

Baba építőkocka a kicsik öröméért és fejlődéséért

Little Dutch
Szűrés törlése
Máté
Máté
2021.11.18 16:41
Baba építőkocka a kicsik öröméért és fejlődéséért

Az érkező újszülött hírének hallatán a szülők fejében rögtön elkezd kialakulni egy hosszú lista a megvásárolandó babaholmikról. A kisbabák számára az első időkben még nem szükséges a játékok beszerzése.

Azonban már egy ülni tudó féléves gyermek is szívesen nézegeti, rakosgatja a baba építőkockát.

 

A kicsik életében a szabad játék az egyik legfontosabb tevékenység. Ez nem csupán a fantázia szárnyalását és az alkotás örömét jelenti számukra. A különféle készségeik is így fejlődnek egészségesen; a játék által. Épp ezért fontos, hogy a passzív tevékenységek helyett, mint a tévénézés, aktívan töltsék a napjaikat a gyerekek.

 

Az egészséges idegrendszeri fejlődés

 

Az utóbbi évtizedben már a szülők között is közismert tény, hogy a mozgásfejlődés hatással van az idegrendszeri érésre. A kúszás és a mászás fontossága elvitathatatlan, hiszen így épülnek és erősödnek az idegpályák. Az agyféltekék közötti kapcsolatot erősíti a létrára kapaszkodás és minden váltott kéz-lábmozgás is.

 

Az életkornak megfelelő fejlettségű idegrendszer hozzájárul a szociális és egyéb készségek egészséges kialakulásához. Az érett idegrendszerrel bíró gyerekeknek kisebb eséllyel lesznek magatartási és tanulási nehézségei. Kiváló fejlesztőeszközök és módszerek várják már a legkisebb gyerekek szüleit is.

 

little dutch építőkocka

 

A finommotorikus mozgások fontossága

 

A nagymozgások mellett a gyerekeknek szükségük van a kézzel végzett apróbb mozdulatok helyes elvégzésére is. Hiszen így fogják tudni jól tartani a ceruzát, amikor rajzolnak. Így lesz pontos a színezés, a festés és egyéb kreatív tevékenységek. Ha egy gyermek finommotoros készségei nem elég fejlettek, akkor gondjai lehetnek az iskolában az írással. 

 

Egy hat-hétéves gyermek számára a tanulásban szerzett kudarcélmények meghatározóak lehetnek. Nehéz felülírni a kisiskoláskorban szerzett negatív tapasztalatokat a kicsik lelkében. Ezért kell már óvodáskorban vagy még hamarabb figyelnünk a kézügyességre. Számos olyan játék áll rendelkezésére a szülőknek, amelyekkel hozzásegíthetik a gyerekeket a helyes mozdulatok elsajátításához. 

 

Fejlesszünk baba építőkockával

 

A kisbabák már az első hónapokban is rohamtempóban növekszenek és fejlődnek. Ahogy egyre jobban kinyílik számukra a világ, egyre több tárgy érdekli őket. A baba építőkockák már a fogás megtanulásakor is jól használhatóak. A későbbiekben pedig egyre inkább bővül az építőjátékok használatának köre. Először csak egy-két kockát illesztenek össze a picik, vagy csupán a formával, a színnel ismerkednek. Ezért is jó, ha olyan építőjátékot választunk, amelyek változatos darabokból állnak. 

 

little dutch fa építőkocka

 

A szemek és a kezek koordinációja elengedhetetlen, amikor építenek a gyerekek. Épp ezért rendkívül jól fejleszti a finommozgásokat minden apró tárgy és játék, amit meg kell fogniuk a piciknek. Azt azonban mindig tartsuk szem előtt, hogy egészségre ártalmas anyagot ne tartalmazzon a játék. 

 

A montessori játékok 

 

Maria Montessori neve az utóbbi években közismertté vált a szülők körében. Az általa fémjelzett játékok és módszertan a gyerekek tapasztalásaira építenek. Webáruházunkban is számos olyan játékeszköz kapható, amely támogatja a kicsik fejlődését. A montessori torony az egyik legkedveltebb babajáték. 

 

A színsávonként egymásba illeszthető szivárvány vagy a bébi golyópálya mind támogatják az idegrendszeri érést. Emellett pedig, ami legalább ilyen fontos, vidám időtöltést és játékot biztosítanak a picik számára. Ennek pedig, a kütyük uralta világban óriási jelentősége van.

Ingyenes szállítás már 30.000 Ft-tól.