Bizonytalan vagy valamiben? Segítségre van szükséged? Hívj minket, vagy gyere el hozzánk személyesen!

Kérdésed van? Keress minket telefonon +36-20-255-8238, vagy írj e-mailt a hello@babaagynemubolt.hu e-mail címre!

 AJÁNDÉK Little Dutch matricák! 

A készlet erejéig minden 25.000 Ft feletti megrendelésnél Little Dutch matrica csomagot választhatsz ajándékba a kosár oldalon! :)

A babaagynemubolt.hu blogja

Téli tipegő hálózsák a nyugodt éjszakákért

Tipegő hálózsák
Szűrés törlése
Máté
Máté
2021.11.22 16:14
Téli tipegő hálózsák a nyugodt éjszakákért

Ahogy megérkezik az ősz, beköszöntenek a bekuckózós, hosszú esték is. Ilyenkor nem csak nekünk, felnőtteknek esik jól a meleg, hanem a kisbabáknak is. Mi sem szeretünk fázni éjszakánként, és ezzel bizony ők is így vannak. Egy téli tipegő hálózsák gyengéden melegíti a kicsiket, amíg alszanak.

Nem mindegy azonban, hogy a babaholmik, amiket vásárolunk, milyen alapanyagokból készülnek. Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy mik a különféle babahálózsákok előnyei, és hogy miért olvassuk el figyelmesen a címkéket. 

 

A baba hálózsák egész éjjel melegít

 

A babaágy elkészítésekor természetesen ágyneműt, babatakarókat is vásárolunk. Mégis gyakran előfordul, hogy a pici arra ébred, hogy fázik. Ennek oka, hogy amint elkezdenek a babák mozogni, álmukban kikúsznak a takaró alól. Vagy egyszerűen lerúgják magukról azt. Ha ők felébrednek éjjel, akkor bizony mi, szülők is. Azonban egy pihe-puha hálózsákkal elejét vehetjük a nyugtalan éjszakáknak. 

 

A babahálózsákok lényege, hogy a kicsik azt nem tudják magukról éjjel levenni. A zsákok rendszerint patentokkal, gombokkal vagy tépőzárakkal rögzíthetőek a picikre. Változatos fazonban készülnek a zsákok, vásárolhatunk oldalt, körbe vagy a vállon kapcsolható darabokat is. Emellett a béleltésgük igen változatos, így minden évszakban találunk a babánk számára komfortos hálózsákot.

 

A bambusszal bélelt téli tipegő hálózsák

 

A hálózsákok egyik különleges fajtája, a néhány éve megjelent tipegő hálózsák. Ezt a már állni és lépegetni tudó babáknak és nagyobb gyerekeknek ajánljuk. Számukra már nem mindig kényelmes a zsákban mozogni, amikor épp nem alszanak. A tipegő zsákból azonban kidughatják a lábfejecskéiket és akadálymentesen jöhetnek-mehetnek.

 

Ezekből a termékekből is elérhetőek különböző kialakítású modellek. A téli tipegő hálózsákok bélése vastagabb, és esetenként speciális textillel béleltek. A bambusz a babaruhák és egyéb textil kiegészítők gyártása során gyakran alkalmazott alapanyag. Hőszabályozó és nedvességelvezető tulajdonságainak köszönhetően nagyon praktikus a használata gyermekek számára. A bambusszal bélelt téli hálózsák jólesően melegíti a piciket anélkül, hogy irritálná a bőrüket.

 

Miért jobb a bababarát textil?

 

A babatextilek minősége a picik egészsége szempontjából nagyon fontos kérdés. Az újszülöttek és a kisgyerekek bőre eredendően nagyon érzékeny. Vannak babák, akiknek az általánostól is szenzitívebb a bőre. A közvetlenül hozzájuk érő ruhaneműk, takarók és minden egyéb babaholmi könnyen kiütéseket és egyéb panaszokat okozhatnak.

 

Annak érdekében, hogy ezt elkerüljük, mindig bababarát vagy ÖKO-TEX minősítésű termékeket vásároljunk. Ez a jelzés garantálja, hogy sem a gyártás, sem a tárolás során nem került kapcsolatba a termék bőrirritációt okozó kemikáliával. A tipegő hálózsákok esetében is fontos ez a feltétel, hiszen hosszú órákon át érintkeznek a picik testével.

 

A természetes anyagok előnyei

 

A naturális eredetű textilek érintése nekünk, felnőtteknek is sokkal kellemesebb, mint a műszál. A pici babák érzékeny bőrénél ez még inkább így van. Ráadásul az olyan anyagok, mint a bambusz vagy a len, nem csupán finom tapintásúak. Kiválóan felszívják és elvezetik a nedvességet. 

 

Emellett bámulatosan alkalmazkodnak az aktuális időjáráshoz. Nyáron hűtenek, télen pedig tökéletesen melegen tartanak. Webáruházunk kínálatában számos olyan termék érhető el, amely ezekből a természetes anyagokból készült. Csodás mintákkal és színekkel várunk minden babát, anyukát és apukát.