Gyere el hozzánk személyesen, minden hétköznap 9:00-16:30 közt! 1184 Budapest, Nefelejcs utca 5.

Kérdésed van? Keress minket telefonon +36-20-255-8238, vagy írj e-mailt a hello@babaagynemubolt.hu e-mail címre!

Most a legtöbb Little Dutch játék mellé a posztereken kívül XXL bevásárlótáskát választhatsz! 

Kattints értük ide!

Hírek

Pólya használata
2018.03.06 11:15

A pólya

Képzeld el, hogy egy újszülött baba vagy (nem kell elmenned utaztató mágushoz, csak képzeld el), most születtél, és olthatatlan vágyad van a tökéletes biztonságra, és melegre. Bár nagyon tetszik ez az új világ, amit látsz, pontosan úgy szeretnéd érezd magad, mint nemrég, anya hasában. Egy jó minőségű babapólya ezt az érzést, biztonságot, kényelmet adja meg a babádnak.

Minky pólya

ÉVMILLIÓK ÓTA

Az anyai ösztön, tudás mindent felülír: évezredekkel ezelőtti barlangrajzokon, újabb kori falfestményeken, kő, vagy bronzkarcolatokon már – kezdetleges – pólyákban láthatóak az újszülöttek, és ha belegondolsz akár a biblikus ábrázolásokba, vagy bármilyen olyan filmbe, ahol újszülött is szerepel, szinte minden esetben bepólyálják, sőt, még a kórházban is. De miért van szükség a pólyára?

 

POZITÍV ÉRZELMEK, EGYÜTT ANYÁVAL

Amikor megszületett a babád hirtelen megszámlálhatatlan olyan inger éri, amelyikre nem volt, és nem is tudott felkészülni: a fények, az illatok, a hangok, mind mind nyugtalaníthatják. Persze legjobban az biztonság hiányzik neki, amit az anyaméhben, megkapott tőled, hónapokon keresztül. Egy pólya, épp ezt adja vissza neki: nem csak azzal, hogy körülöleli, vagy hogy melegen tartja, hanem úgy is, hogy segíti az alvását mert a szoros pólya csökkenti az önkéntelen kéz, és lábmozgásokat, így pihentetőbb az alvása. Természetesen mindez nem tudja helyettesíteni az édesanya millió érintését, pusziját, simogatását, de segít feldolgozni a hirtelen jött ingereket. És segít neked is -  akár anyuka akár apuka vagy – abban, hogy te magad is biztonságban érezd a babádat, amikor felveszed, lerakod, vagy odaadod egy pici időre másnak: hiszen biztos lehetsz abban, hogy megfelelően tartja a babát a pólya: amiben, sokkal könnyebb szoptatni is.

 

3 INDOK A PÓLYA MELLETT: AZ EGYIK A BÖLCSŐHALÁL

 

1: Lényegesen csökkenti sérülés, és a bölcsőhalál esélyét

Egy 2007-ben megjelent kutatás szerint a pólya minimálisra csökkenti a hirtelen bölcsőhalál lehetőségét, és minden más sérülést is, hiszen a babád nem tudja beverni a fejét, kezét, lábát sehova, sőt, legurulni, leesni sem tud sehonnan: a pólya tartja.

2: Kevesebb sírás (28%-kal)              

A babák mindenféle okok miatt sírhatnak: észreveszik a saját kezüket, fázik a kezük, a lábuk, éhesek, szomjasak, jeleznének valamit: vagy csak egyszerűen „elegük van” az ismeretlen világból. A sírások egy része „megfejthetetlen”, azaz semmilyen olyan ok nincs amelyik kiválthatta. Érdekes, hogy a bepólyázott babák – kutatások szerint – pontosan 28%-kal kevesebbet sírnak, mint a nem bepólyázottak: lehet, hogy éppen azért mert tökéletesen komfortosan érzik magukat.

Pólya

3: Nyugtat

Anyukaként rá fogsz jönni, hogy mi az, ami meg tudja nyugtatnia a babádat: a fehér zaj, a hangod, a cumi, vagy épp a ringatás. Kivétel, ha pólyában van, mert a pólya szinte ösztönöz a nyugodt pihizésre, és lehet, hogy semmilyen más technikát nem kell majd bevetned, hogy a babád nyugodtabb legyen.

 

Ha szeretnél nyugodt, kiegyensúlyozott babát, akkor kattints ide, és rendeled meg neki azt a pólyát amelyik legjobban illik az egyéniségéhez: Pólyák

pólya

Vissza