Bizonytalan vagy valamiben? Segítségre van szükséged? Hívj minket, vagy gyere el hozzánk személyesen!

Kérdésed van? Keress minket telefonon +36-20-255-8238, vagy írj e-mailt a hello@babaagynemubolt.hu e-mail címre!

 AJÁNDÉK Little Dutch matricák! 

A készlet erejéig minden 25.000 Ft feletti megrendelésnél Little Dutch matrica csomagot választhatsz ajándékba a kosár oldalon! :)

A babaagynemubolt.hu blogja

Mire való a bambusztakaró, és hogyan használható?

Máté
Máté
2021.05.04 10:53
Mire való a bambusztakaró, és hogyan használható?

A gyermekeknek szánt termékek alapanyagai esetében kiváltképp fontos, hogy kiváló minőségűek legyenek, kíméletesek a bőrhöz és kényelmes legyen a használatuk. A bambusztakarók éppen ilyenek. A bambuszszövet természetes rostból készül, amelyet a bambusz növény szárának feldolgozásával állítanak elő. A bambusz természetes antibakteriális és gombaellenes tulajdonsággal bír, ami azt jelenti, hogy a belőle készült anyagok is rendelkeznek ezekkel az előnyökkel. A csecsemő finom bőre esetén kiemelten fontos, hogy a baktériumok ne tudjanak könnyedén szaporodni. A bambuszszövet másik nagy előnye, hogy óriási a vízmegkötő képessége. Ennek köszönhetően a gyermek testéről a nedvességet könnyedén és gyorsan felszívja, anélkül, hogy kellemetlen nedvességérzetet hagyna. Adottságainak köszönhetően kiváló babatakaró alapanyagként szolgál.

 

Mi az a bambusztakaró?

A bambusztakaró olyan termék, amely a baba ágyneműjét helyettesíti. Mivel a csecsemők alvás közben nyugtalanok lehetnek, mozgolódás közben kitakaróznak, ami a test lehűlését okozhatja. Ezért érdemes a gyermek első hónapjaiban pólyaként használni. Ezt úgy képzeld el, hogy nyugodtan körbetekerheted vele a babát. Az alábbi módszer remek megoldás arra, ha izgő-mozgó babád szundikálás közben folyton kitakarózik. Nem kell többé azon aggódnod, hogy megfázik a baba éjjel, emellett a babának meghitt érzést és békés alvást biztosít. A pólya szabad mozgáslehetőséget nyújt a kisbabáknak, növeli a biztonságérzetüket és könnyebben megnyugszanak bennük, valamint kevesebbszer riadnak fel éjjel. A baba bebugyolálásával a pólya az anyaméhhez hasonlóan körülöleli, felidézve benne az ott töltött idő kellemes biztonságát. A pólya így mélyebb és hosszabb alvást, nyugodtabb éjszakákat teremt.

A bambuszszövet azokon az adottságokon túl, amelyekkel gyakorlatilag minden babaágynemű és pólya rendelkezik, számos más előnnyel rendelkezik. Kiváltképp ezek az antibakteriális, antiallergén és antisztatikus jellemzők. Nem vonzza a port, ezért a poratkákat sem, sterilizálhatja magát, ami megóvja a baba egészségét. A hipoallergén tulajdonság kiemelt fontosságúak, hiszen ennek köszönhetően csökkenti a bőrirritációt, nem allergizál és mesés pihe-puha érzés gyermeke számára.

 

Természetes babatakaró, amit sosem akar majd lecserélni másra

 

A bambuszszövetet kizárólag természetes alapanyagokból állítják elő. A gyártáshoz lényegesen kevesebb vízre van szükség, valamint a bambusz termesztése nem igényel rovarirtó és növényvédő szereket. A bambusz a Bamboo Kun anyagnak köszönhetően védelmet nyújt a kórokozókkal szemben. Természetes baktérium-, gomba- és mikrobaölő tulajdonsággal rendelkezik, ezért nagyszerű a szagtalanító hatása is. A természetes szövetek megfelelő kezelést és mosást igényelnek. Könnyebben gyűrődnek, mint más hagyományos textíliák, de nagyon könnyen vasalhatók.

 

Milyen méretű bambuszkendőt válasszak?

A bambusztakaróink kétféle népszerű méretben kaphatók. Az egyedi igények és kényelmi szempontok alapján válassz méretet, ehhez nyújtunk egy kis segítséget.

A 100x120 cm-es takaró tökéletesen használható csecsemők és újszülöttek számára egészen 4 éves korig. Használata nagyon komfortos babakocsiban, bölcsőben, mózeskosárban vagy kiságyban. Ha pólyaként használod, akkor körülöleli a babát, nem kell vesződnie a babahordozóból, babakocsiból lelógó takaróval, ami nem mellesleg higiéniai szempontból is lényeges. Kerüljük el, hogy a túlméretes plédet végig húzzuk földön, a babakocsihoz inkább válasszuk ezt, a kisebb méretet. Ezzel az pléddel könnyedén és biztonságosan bebugyolálhatja a babáját, ő pedig édesdeden, melegben pihenhet.

A 100x120 cm-es nagy bambusz kendő remek választás a nyári kánikulában és az átmeneti évszakokban egyaránt. Ez a méret akár négyéves korig is használható könnyű takaróként. A babakocsiban, vagy bébihordozóban való használathoz kissé túl nagy lehet. Kitűnő vízmegkötő képessége miatt remekül funkcionál például a strandon, vízparton is, és fürdetés után fürdőlepedőként.

 

Hogyan mossuk a bambusz takarót?

A bambuszszövetek mosása nem nagy ördöngösség olyan termékek esetében sem, mint a bambuszrostból készült takaróink. Érdemes azonban betartani néhány alapszabályt, melyeknek köszönhetően a bambusztakarók nem veszítik el eredeti megjelenésüket és sokáig tökéletesek maradnak. A bambusz kendőket legfeljebb 30-40 fokos hőmérsékleten szabad mosni, erős mosószerek, mosószóda, vagy textillágyító használata nélkül. A mosógép fordulatszáma is fontos: minél nagyobb a fordulatszám, annál nagyobb az esély az anyag károsodására. Mosáskor legfeljebb 800 fordulatot használjon, így a termék hosszabb ideig friss és csodásan szép marad. Mosás után kerüljük a szárítógép használatát, inkább hagyjuk, hogy a levegőn száradjon az anyag, hogy a szálak ne roncsolódjanak. A mosásban a bambusztextilek kissé hajlamosak a gyűrődésre, de aggodalomra semmi ok, könnyedén vasalhatóak.

 

Hogyan kell használni a bambuszkendőt?

A bambuszkendők használata egyszerű, emellett kellemes érzés a babának, ráadásul sokoldalúan használhatók, hiszen jó szolgálatot tesz akár takaróként, könnyű lepedőként is. Évszaktól és hőmérséklettől függően érdemes bambuszplédet választani a gyermek számára, hogy ne fázzon, de ne is legyen túl melege. Nyáron a nagy hőségben elegendő lehet egy rövidujjú body a bambuszpléd alatt, télen tekerjük a felöltöztetett babát a bambusz kendőbe. Univerzális használatú, prémium minőségű ráadásul minden évszakban remek választás.