Kérdésed van? Keress minket telefonon +36-20-255-8238, vagy írj e-mailt a hello@babaagynemubolt.hu e-mail címre!

A babaagynemubolt.hu blogja

Folyton kitakarózik a baba? Itt a tipegő hálózsák!

Tipegő hálózsák
Szűrés törlése
Máté
Máté
2021.09.22 18:54
Folyton kitakarózik a baba? Itt a tipegő hálózsák!

Amikor odakint hűvösebbre fordul az idő, jólesik elővenni a melegebb pizsamát, a vastagabb takarót. Nem csupán mi, szülők érzünk így, a gyerekek sem szeretnek fázni éjszakánként. Mégis sokszor előfordul, hogy kimozogják magukat a takaró alól. A tipegő hálózsák erre a helyzetre kínál tökéletes megoldást.

Ez a klasszikus hálózsák továbbgondolt típusa, amely biztosítja, hogy a kisbabád egész éjjel védve legyen a hideg ellen. Számos egyéb olyan babatextil kiegészítőt vásárolhatsz, amely jó szolgálatot tesz, nem csak télen. Arra azonban mindig figyelj, hogy bababarát anyagból készüljön a termék, amelyet választasz.

 

Néhány szó a bababarát textilekről

Felmerülhet benned a kérdés, hogy miért ajánlott minőségi és természetes alapanyagú babaholmikat vásárolnod. Az újszülöttek és a nagyobb babák bőre is rendkívül érzékeny, hevesen reagálhat az irritáló textilekre. A takarók, a babaruhák, az ágynemű huzamosabb ideig érintkezik közvetlenül a picik bőrével.

Ha nem bababarát az anyag vagy az eljárás, amellyel kezelték a textilt, könnyen kiütéseket vagy egyéb panaszokat okozhat. A babaholmik címkéjét, termékleírását épp ezért mindig olvasd el figyelmesen. Ha az ÖKO-TEX felirat szerepel rajta, biztonságos választás lesz gyermeked számára.

 

Ágynemű szettek a babaszobába

A babaszoba kialakításakor hangsúlyos szerep jut a kiságynak. Nem csak az a fontos, hogy megfelelő részébe helyezzük el a helyiségnek. Annak is jelentősége van, hogy milyen ágyneműt vásárolunk a kisbabánk számára. 

A legegyszerűbb, ha komplett összeállításokat szerzünk be. Ezek egyrészt mindent tartalmaznak, amelyre a kiságyban szükségünk lesz. Másrészt az összecsengő babaminták nagyon aranyosan mutatnak majd a gyerekszobában. Ráadásul a takaró és a párna mellett sokszor fejvédőt, sőt zsebes tárolót is találunk a szettben. 

 

Hogy ne fázzon a pici, itt a tipegő hálózsák

Nagyon sok kisbabával, sőt nagyobb, akár óvodáskorú gyermekkel is előfordul, hogy akarva-akaratlanul kitakaróznak éjszaka. Emiatt megfázhatnak, nyugtalanul alhatnak, többször felébredhetnek. A hagyományos babahálózsákok ugyan betakarják a kicsiket egész éjjel, de ugyanakkor kényelmetlenné is válhatnak.

Egy felállni, tipegni tudó gyerkőc ugyanis könnyedén hasra eshet a hálózsákban. A tipegő hálózsákból viszont kidughatják a lábfejüket, és biztonságosan közlekedhetnek. Mindemellett éjszaka folyamatosan melegíti őket a pihe-puha, bélelt babatextil. Évszakonként eltérő vastagságú tipegő hálózsákot is választhatunk, a gyerekek imádni fogják.

 

Hasznos és stílusos rácsvédők

A jól felszerelt babaággyal a kicsik biztonságáért is sokat tehetünk. Épp ezért ajánlott ellátni a babaágyat rácsvédőkkel. Ezek megakadályozzák, hogy a már kúszó-mászó baba beüsse a fejét az ágy rácsaiba.

Ha valami igazán stílusos darabot szeretnénk, válasszunk fonott rácsvédőt. Ezek az egyedi megjelenésű fonatok amellett, hogy nagyon puhák, csodás kiegészítői a babaszobának. S ha kinőtte a gyermek a kiságyat, falvédőként vagy párnaként is funkcionálhat a rácsvédő.

 

Babatakarót mindenhová!

Két olyan textil kiegészítő létezik a babaholmik közt, amely hosszú évekre társa lesz a gyermeknek és az anyukának egyaránt. Az egyik ilyen termék a textilpelenka, aminek rendkívül sokoldalú az alkalmazási területe.

A másik pedig a babatakaró. Hiszen takaróra szükség van a kiságyban és a babakocsiban. Takarót viszünk magunkkal a nagymamához és nyaraláskor is, ezért jó, ha több is lapul a szekrényben.

 

Nézz körül webáruházunk kínálatában, és válassz igényeid szerint a termékek közül!

Ingyenes szállítás már 30.000 Ft-tól.