Kérdésed van? Keress minket telefonon +36-20-255-8238, vagy írj e-mailt a hello@babaagynemubolt.hu e-mail címre!

A babaagynemubolt.hu blogja

Móka és fejlesztés - színpompás gyermekszobai kiegészítő a Muffik szőnyeg

Muffik
Szűrés törlése
Máté
Máté
2022.04.19 14:16
Móka és fejlesztés - színpompás gyermekszobai kiegészítő a Muffik szőnyeg

Igazán izgalmas napról napra követni, ahogy a gyermekünk fejlődik. Sokszor azt gondoljuk, hogy még csak most született és máris mennyi új dologra képes. Épp ezért a csecsemőillatú babaszobát hamar át kell rendeznünk egy padlón cikázó örökmozgó igényeire szabva. A Muffik szőnyeg elemei éveken át tökéletes kiegészítői lesznek gyermekünk birodalmának. Vidám, színpompás kialakításuk feldobja a gyerekszobát.

Azonban nem csupán a változatos és élénk árnyalatokban áll a varázsa a Muffik termékeknek. Az eltérő felületű összetevők a gyermekek szenzomotoros készségeit is fejlesztik. Ez pedig nemcsak a kicsik, hanem akár az iskoláskorúak számára is rendkívül hasznos. Emellett pedig kénylmes és otthonos hangulatú szőnyegként is funkcionálnak, amelyet nem csupán a gyerekszobában, de akár a nappaliban is elhelyezhetünk.

 

Milyen szőnyeget válasszunk a gyerekszobába?

 

Az egész otthonunkra igaz, hogy szeretnénk azt komfortossá, lakájossá tenni. A baba- és gyermekszobák esetében ez még inkább így van. Szeretnénk gyermekeink számára békés és barátságos környezetet teremteni. Ehhez hozzátartoznak az olyan kiegészítők, mint a fali dekorációk vagy épp a szőnyegek. A helyes, állatos vagy épp mesehős minták mellett egy fejlesztő gyermekszőnyeg is jó szolgálatot tesz a lakásban.

 

A pihe-puha kényelmi szőnyegek mellett egyre szélesebb a különleges gyerekszőnyegek kínálata is. A játszószőnyegek már a legkisebb, két-három hónapos gyerekek számára nagyon szórakoztatóak. A nagyobbacskák a peremmel rendelkező szőnyegeken csücsülve játszhatnak, ezeket könnyedén mobilizálhatjuk is. A szenzoros fejlesztőszőnyegek pedig kiválóan segítik a gyerekek bizonyos részképességeit.

 

A Muffik szőnyegek különlegessége

 

Az érzékelés, a beérkező ingerek megfelelő feldolgozása és azonosítása elengedhetetlen a gyerekek fejlődéséhez. A Muffik ortopéd szőnyegek különféle mintái azonban akár babakortól segíthetik ebben a kicsiket. A lágyított PVC-ből készült, puzzle alakú elemek számos mintázattal elérhetőek. S hogy mi célt szolgálnak az egymástól eltérő felületek? Az idegrendszer érésének segítését.

 

Ahhoz, hogy a gyerekek képességei és készségei megfelelően fejlődjenek, számos folyamatnak kell végbemennie a testükben. Ennek egyik része, hogy a külvilágból érkező ingerek, érzetek bejussanak az agyba. Azzal, hogy nap mint nap edzik a gyerekek a simább, recésebb, hegyesebb mintákon a talpat, ezek a folyamatok intenzívebbé válnak. 

muffik szőnyegek

 

Végtelen Muffik-variációk

 

További előnye a Muffik szőnyegnek, hogy számos változatban összeállíthatják a gyerekek az elemeket. Az igazán vidám színekben pompázó kirakódarabokból akár naponta új szőnyeget kreálhatnak. 

 

Könnyen mozgathatóak és egymáshoz rögzíthetőek a Muffik elemek. Érdemes lehet komplett készletet vásárolni. Ezek tartalmaznak többek között gyökérzet, pázsit, süni vagy épp dió mintázatot. Minél változatosabbak a darabok, annál több inger éri a testet, így annál intenzívebb a fejlesztő hatás.

 

Ezért fontos a készségek támogatása

 

Mire a gyerekek iskolába kerülnek, számos részképességüknek ki kell fejlődnie. Ezek biztosítják, hogy a szociális viselkedés, az olvasás, az írás, a számolás jól menjen nekik. Természetesen sok gyermeknek nincs szüksége szakszerű korai fejlesztésre.

 

Azonban az idegrendszeri érést támogató játékok minden csemete számára hasznosak. Webáruházunk kínálatában épp ezért található meg a fejlesztőeszköz rendkívül széles termékpalettája.

Ingyenes szállítás már 30.000 Ft-tól.