Kérdésed van? Keress minket telefonon +36-20-255-8238, vagy írj e-mailt a hello@babaagynemubolt.hu e-mail címre!

A babaagynemubolt.hu blogja

Matracvédő - Miért szükséges a babaágyba és milyet válassz?

Máté
Máté
2022.02.21 12:43
Matracvédő - Miért szükséges a babaágyba és milyet válassz?

Amikor úgy döntünk, hogy gyermeket vállalunk, a legtöbbünknek megfordul a fejében, hogy talán búcsút inthetünk a nyugodt éjszakáknak. Természetes, hogy a kisbabák többször felébredhetnek éjszaka, azonban ha a fekhelyük megfelelő, nyugodtabban pihenhetnek. A matracvédővel borított kiságyban édesen szuszogó baba szívet melengető látvány.

A szülők szeme előtt sokszor egy csodás, baldachinos kiságy lebeg, aranyos, babamintás textilekkel. Azonban a szépség csak az egyik tényező, ami a kiságy berendezését illeti. A legfontosabb kelléke gyermekünk ágyának első perctől kezdve a matrac. Ennek minősége hatással van a picik egészségére is. Mivel évekig szükségünk lesz a matracra, érdemes matracvédővel vigyázni rá.

 

A megfelelő matrac jelentősége

 

Felnőttként is megfigyelhetjük, hogy ha túl puha, vagy kifeküdt az ágyunk matraca, nem alszunk olyan jól. Fáradtan ébredünk, és gyakran mozgásszervi fájdalmak is jelentkezhetnek. Egy újszülött baba esetében hatványozottan fontos, hogy milyen matracon fekszik a pici. Annál is inkább, mivel az első hónapjait a vízszintes pozíció jellemzi.

 

A babák hátizmai születésükkor nagyon gyengék, ezért sem tudják tartani a buksijukat. A kiságy matracának egészséges pozícióban kell tartania a baba gerincét. Ugyanis az izmok ekkor erre még nem képesek. A matracnak kellően keménynek és simának kell lennie, hogy biztosíthassa a megfelelő gerincgörbületet a pici számára. S mivel hosszú időn át használjuk a matracot, egy praktikus matracvédővel jó, ha megvédjük.

 

Kellemes tapintású és praktikus matracvédők

 

Bármekkora a kiságy és a bármilyen típusú a baba matraca, mindenképp teszünk rá lepedőt. Érdemes olyan fazont választani, amely kellemes a babának, és nem engedi át a nedvességet. Legyen szó pelenkabalaesetről vagy kiboruló cumisüvegről, a matracot nem könnyű kitisztítani.

 

A matracvédőink között számos méretben találsz vízhatlan réteggel ellátott lepedőket, akár nagyobb gyermekágyakra is. Ezek az igazán hasznos termékek pamutból készülnek, így kellemes az érintésük a kisbabák számára is. Azonban a másik rétegük teljesen vízálló. Gumipántokkal négy ponton rögzíthetőek a matracokra, így biztosan nem mozogják ki maguk alól a gyerekek a matracvédőt. 

 

A jó babaágynemű nemcsak szép 

 

A matracvédők nem csupán a babamatrac védelmét szolgálják, hanem a pici és a szülők kényelmét is. Hiszen ha éjjel cserélni kell, nem lesz kellemetlenül nedves a matrac. Egyszerűen lecseréljük a matracvédőt, és alhat tovább az egész család. A picik számára készült ágyneműkre egyébként is igaz, hogy nem minden a tündéri minta és a szép szín.

 

Fontos, hogy olyan alapanyagokból készüljön, amelyek bababarátnak minősülnek és nem okoznak bőrirritációt. Emellett nagyon fontos, hogy a párna egyáltalán ne emelje meg a baba fejét, legyen minél laposabb. Ez is a gerinc egészségét szolgálja, csakúgy, mint a kemény matrac. Az első hetekben célszerű csupán egy tetrapelenkát a pici feje alá tenni, így biztosan megfelelő lesz a baba fejének tartása.

 

Mit tegyünk még a babaágyba?

 

A kellően kemény matrac, a matracvédő és a megfelelő ágynemű mellett további kellékekkel is kiegészíthetjük a babaágyat. Egy rácsvédővel megvédhetjük a picit attól, hogy beüsse a fejecskéjét a kemény rácsokba. 

 

A baldachin sem csupán a szépsége miatt olyan népszerű a szülők körében. A lágy anyag távol tartja a port a kiságy fejrészétől és így a babától is. Webáruházunk termékei között számos további kiságy-kiegészítőt találsz, amellyel teljessé teheted kisbabád kényelmét.

Ingyenes szállítás már 30.000 Ft-tól.