Kérdésed van? Keress minket telefonon +36-20-255-8238, vagy írj e-mailt a hello@babaagynemubolt.hu e-mail címre!

A babaagynemubolt.hu blogja

Little Dutch játék pénztárgép, kávéfőző, parkolóház - a játékos tanulás eszközei

Little Dutch
Szűrés törlése
Máté
Máté
2021.12.29 10:49
Little Dutch játék pénztárgép, kávéfőző, parkolóház - a játékos tanulás eszközei

A gyerekek készségeinek és képességeinek fejlődése nagyban függ attól, hogy hogyan játszanak. A passzív tevékenységek, mint a tévénézés vagy a kütyük használata negatívan befolyásolhatja ezeket a folyamatokat. Azonban például egy játék pénztárgéppel, egy babakocsival vagy babakonyhával való játék segíti a fejlődésüket.

Azért nem mindegy, hogy milyen tevékenységet folytatnak már a legkisebbek is, mert ez a későbbi, iskolai teljesítményre is kihat. Minél inkább szükséges a gyermek közreműködése a játékhoz, annál többet dolgozik az agya. Ez pedig az idegrendszer fejlődéséhez elengedhetetlen.

 

A szabad játék jelentősége

 

Napjainkban már a kisbabák számára is elérhetőek fejlesztőjátékok. A világ felfedezése, a tapintás, a látás, az ízek érzékelése óriási élmény a babák számára. Természetesen jó, ha segítjük őket ebben, azonban nem kell mindent befolyásolnunk.

 

Ez a nagyobb, bölcsődés, óvodáskorú kicsiknél is így van. A szabad játék ugyanis a legjobban fejlesztő tevékenység a gyerekek számára. Nem beszélve arról, hiszen ez is legalább ilyen fontos, hogy így érzik magukat a legjobban. Bizonyos viselkedési normákat természetesen be kell tartani, de ezen belül hagyjuk, hadd alakítsák a saját világukat. Amivel mi segíthetünk, azok a megfelelő játékeszközök.

 

A játék pénztárgép nem csak nagyszerű szórakozás

 

Felmerülhet a kérdés, hogy milyen játékokat érdemes vásárolni a gyerekeknek. A minőségre és az alapanyagokra mindenképp figyeljünk. Illetve a választáskor jó, ha szem előtt tartjuk, hogy a gyerekek szeretik utánozni a felnőtteket.

 

Épp ezért okoz örömet egy játék pénztárgép, amivel a kicsik ugyanúgy fizethetnek, mint anya meg apa a boltban. A gombok nyomkodása remek móka, és a kézügyességnek is jót tesz. A kicsik egyedül is eljátszanak vele, a nagyobbak pedig használhatják szerepjátékok közben. 

 

little dutch pénztárgép

 

Személyiségfejlesztés játékosan

 

Nagyon fontos folyamat, miközben nőnek a gyerekek, a személyiségük formálódása. Természetesen sok jellemzőnk genetikusan van belénk kódolva. Azonban a külső hatások is befolyásolják, milyen emberré válik valaki. Egy kisgyermek esetén ez távolinak tűnhet, azonban már ekkor is folyamatosan tanulnak a kicsik.

 

Mégpedig nem mástól lesik el az élet gyakorlati folyamatait, mint tőlünk, felnőttektől. Ezeket a ingereket pedig játék közben dolgozzák fel. Épp ezért nagyon hasznos eszköz például a babakonyha, a pénztárgép, a barkácsasztal vagy a parkolóház. Nem csupán a tevékenységek, hanem az egymással való viselkedés miatt is.

 

little dutch munkapad

 

Érik az idegrendszer

 

Mind a szülő, mind a gyermek számára fontos, hogy hogyan teljesítenek a csemeték az iskolában. A megfelelően érett idegrendszerrel rendelkező gyerekeknek jóval kisebb eséllyel lesznek tanulási vagy szociális problémáik.

 

A játékok, amelyekkel valóban, aktívan játszani kell, gondolkodásra, fantáziálásra ösztönzik a gyerekeket. Emellett mozognak, tevékenykednek, miközben játszanak, így észrevétlenül erősödnek az idegpályáik.

 

Miért fontos a játékok minősége?

 

Webáruházunk kínálatában csupán prémiumminőségű játékokat találnak a szülők, és ez nem véletlen. A gyermek biztonsága elsődleges számunkra. A kicsik megfogják, a szájukba veszik az eszközöket.

 

Emiatt kiemelten fontos, hogy azok ne okozhassanak fulladásveszélyt. Továbbá nem szabad, hogy bármilyen mérgező anyag kioldódhasson a játékokból. A bababarát termékek esetében garantált, hogy játék közben nem kerülhetnek apró elemek a kicsik szájába, sem káros kemikáliák.

Ingyenes szállítás már 30.000 Ft-tól.