Kérdésed van? Keress minket telefonon +36-20-255-8238, vagy írj e-mailt a hello@babaagynemubolt.hu e-mail címre!

A babaagynemubolt.hu blogja

Játszva tanítja a kicsiket a gyerek labdamedence

Labdamedence
Szűrés törlése
Máté
Máté
2021.11.22 16:37
Játszva tanítja a kicsiket a gyerek labdamedence

Ahogy beköszöntenek az őszi, téli napok, egyre ritkábban tudunk kimenni gyermekeinkkel a játszótérre. Az aktív mozgás elengedhetetlen a kicsik részére, azonban a pandémia miatt óvatosabbak vagyunk a játszóházakkal. Azonban egy gyerek labdamedence segítségével játszóházi hangulatot varázsolhatunk a lakásba.

Azért is ajánlott nagymozgásokat segítő eszközökkel felszerelni az otthonunkat, mert ez móka mellett tanulást is jelent a gyerekek számára. Kisgyermekkorban kulcsfontosságú szerepet kap az idegrendszer és a különféle készségek fejlődése. Segítsük ebben gyermekeinket.

 

Az önfeledt játék jelentősége

 

Tudományos tény, hogy a kicsik életének első néhány évében a leghasznosabb tevékenység számukra a szabad játék. Természetesen vannak viselkedési szabályok, amelyeket a gyerekeknek minden körülmények között be kell tartaniuk. 

 

Azonban a fantáziájukat ne kössük gúzsba, hagyjuk őket önfeledten játszani. A rohangálás, a bújócska, a mászókázás, a pancsolás biztosítja a megfelelő oxigénellátását a gyerekeknek. Az agy fejlődése szempontjából pedig ez elengedhetetlen. Nem véletlenül sápadtak, bágyadtak azok a gyerekek, aki keveset vannak levegőn.

 

Szuper móka a gyerek labdamedence

 

Természetesen amikor az időjárás nem engedi, nem tudunk kimenni a szabadba. Ekkor sem kell azonban passzív elfoglaltságokat találnunk a kicsiknek. Higgyük el, hogy a tévé vagy a tablet helyett sokkal jobb móka csobbanni egy labdamedencében.

 

Nem véletlen, hogy a nagy játszóházakban az egyik legnépszerűbb játék a kislabdákkal megtöltött tartály. A nagyobb gyerekek is szívesen vetik bele magukat a szivárvány színű labdatengerbe. Jó hír, hogy ezt már akár otthon is megtehetik, hiszen webshopunkban is elérhetőek a labdamedencék.

 

A szem-kéz koordináció fejlődése

 

A gyerek labdamedencékbe már az ülni tudó babákat is beültethetjük. Azzal, hogy kiválasztják, megfogják és megnézik a labdákat, bonyolult tevékenységet végeznek. Nem is gondolnánk, hogy milyen pontosan összehangolt agyi munkára van ehhez szükségük.

 

Arról nem is beszélve, hogy a színekkel is ismerkedhetnek így a kicsik. Nem árt azonban óvatosnak lennünk, amikor medencét vásárolunk. Csak minőségi, bababarát terméket vegyünk, hiszen a gyerekek majdnem biztos, hogy a szájukba veszik a labdákat. Úgy válasszunk, hogy ne oldódhasson ki veszélyes anyag sem nyál, sem hő hatására.

 

A szobai csúszdák teljessé teszik az élményt

 

Az is nagyon izgalmas, ha csak úgy a padlóról vetődhetnek a gyerekek a labdák közé. Azonban ha fokozni szeretnénk az élményt, váslasszunk egy szobai csúszdát is a labdamedencénkez. Biztos, hogy a gyerekek abba sem akarják majd hagyni a csúszást és a mászást.

 

A csúszdára ugyanis fel is kell mászni, ami szintén fontos mozdulatsor. A felváltva használt kezek és lábak mechanizmusa hatással van az agyféltekék összeköttetésére. Persze, a gyerekeket ez nem érdekli, ők önfeledten akarnak becsúszni a kislabdák közé. És milyen igazuk van!

 

Még több aktív játék a lakásban

 

A gyerek labdamedence mellett számos más, mozgásra ösztönző játékot szerezhetünk be otthonra. A hintázó mozgás minden korosztály számára élvezetes, így egy szobai hinta akár kerülhet a karácsonyfa alá is. A ringató mozgást utánzó tevékenység szintén nagyon jó hatással van az idegrendszerre.

 

A gyerekek fantáziáját ugyancsak beindítja egy textilből készült, készen kapható indián sátor, puha párnákkal kibélelve. Ezzel nem csak egy gyönyörű kiegészítőt kap a gyerekszoba, hanem a bunkerépítést is megspóroljuk. 

Ingyenes szállítás már 30.000 Ft-tól.