Kérdésed van? Keress minket telefonon +36-20-255-8238, vagy írj e-mailt a hello@babaagynemubolt.hu e-mail címre!

A babaagynemubolt.hu blogja

Csúszda, hinta, játszószőnyeg - babaparadicsom a lakásban

Játszószőnyeg
Szűrés törlése
Máté
Máté
2021.09.17 10:26
Csúszda, hinta, játszószőnyeg - babaparadicsom a lakásban

Amint a babák elkezdenek mocorogni, koruknak megfelelő játékokkal segíthetjük a fejlődésüket. A játszószőnyegek a legkisebb gyerekek számára ideálisak. A nagyobbacskákat már építőkockákkal, formabedobókkal, tologatható játékokkal foglalhatjuk le. Azonban ügyeljünk arra, hogy a kicsi ne csupán egy helyben töltse az idejét.

A mozgásos játékok éppen olyan fontosak a gyerekek számára, mint az építés vagy épp a mesehallgatás. A testi-lelki fejlődés megfelelő ritmusához ugyanis elengedhetetlen a fizikai aktivitás.

Ezért biztosítsunk aktív időtöltést

 

A gyermek idegrendszeri fejlődése éveken át szünet nélkül történik. Ezt a nagyon fontos folyamatot számos módszerrel támogathatjuk szülőként. Nem kell rögtön fejlesztő foglalkozásra gondolnunk. Már a hétköznapi, nagymozgásos játékok is rendkívül jótékonyan hatnak az idegrendszerre.

 

Arról nem is beszélve, hogy futkározás, kúszás-mászás közben a gyerekek oxigénszintje is megemelkedik. A megfelelő vér- és oxigénellátás pedig elengedhetetlen a test és különösen az agy fejlődése szempontjából. Töltsön hát minél több időt mozgással a gyermekünk. Erről akkor sem kell lemondania, ha épp kellemetlen az időjárás. Szerezzünk be beltéren is használható játékokat.

legsikeresebb játszószőnyegeink

A csúszda jótékony hatásai

 

A csúszdázás felnőttként is nagyszerű móka, nem véletlenül kígyózik hosszú sor a csúszdaparkokban. A gyerekek számára azonban jóval többet jelent, mint szórakozást. A csúszdán való lecsúszás örömét a létrán történő felmászás előzi meg.

 

Ehhez a gyerekeknek felváltva kell használniuk a kezeiket és a lábaikat, mindig más-más oldalon. Ez a fajta mozgás már csecsemőkortól kezdve kiemelten fontos az idegrendszer fejlődése szempontjából. A váltott végtagmozgás ugyanis kiválóan építi az agyféltekék közötti idegi kapcsolatokat. Már bölcsődéskorú gyermekek számára is vásárolhatunk szobai csúszdát, hozzájárulva így az egészséges fejlődéshez.

 

Játszószőnyeg a legkisebbeknek

 

Már a néhány hetes kisbabák is érdeklődve figyelik a színes játszószőnyegek különféle elemeit. A csörgő, zörgő, csillogó tartozékok ösztönzik a gyerekeket a mozgásra. Azáltal, hogy szeretnének odanyúlni a játékokhoz, szeretnék megfogni őket, egyre ügyesebbek lesznek. Hiszen már az újszülöttek is határozott akarattal rendelkeznek. 

 

Ha a pici szeretne eljutni a játszőnyeg egyik játékától a másikig, az kúszásra sarkallja őt. Ez egy nagyon fontos állomása a gyermekek mozgásfejlődésének, melyet könnyedén támogathatunk. A játszószőnyeg a szem-kéz koordinációt is fejleszti, hiszen össze kell hangolnia babaagyának, hogy mit lát és mit fog.

 

A lakásban is hintázhat a pici

 

A kúszás és a mászás mellett a ringató, hintázó mozgás is rendkívüli pozitívan befolyásolja az idegrendszer fejlődését. Szinte minden mozgásfejlesztő foglalkozás tartalmaz ringató mozgásra épülő gyakorlatot.

 

Ráadásul az anyaméhet is felidézi a picikben, hiszen ott ugyanúgy hintáztak az anya járása közben. A plafonra vagy az ajtófélfára rögzíthető beltéri hinták közt már újszülötteknek tervezett modelleket is találunk. Érdemes beszerezni egyet, hadd ringatózzon a kisbabánk.

 

Pattantjunk hintalóra

 

A már ülni és kapaszkodni tudó nagyobb gyerekek nagyon szeretik a hintalovakat. Ezek a webáruházunkban kapható játékeszközök ugyanazt a ringatózást adják a kicsiknek, mint a hinták. 

 

Változatos formákkal és színekben kaphatóak a hintalovak, amelyek lehetnek hintamotorok vagy épp hintaelefántok is. A lényeg, hogy minőségi, bababarát anyagokból készüljön a játék.

Ingyenes szállítás már 30.000 Ft-tól.