Gyere el hozzánk személyesen, minden hétköznap 9:00-tól 16:00-ig. Címünk: 1184, Budapest Nefelejcs utca 5.

Kérdésed van? Keress minket telefonon +36-20-255-8238, vagy írj e-mailt a hello@babaagynemubolt.hu e-mail címre!

A babaagynemubolt.hu blogja

Fonott rácsvédő, zsebes tároló, bababarát ágynemű - elengedhetetlen textilkiegészítők

Fonott rácsvédők
Szűrés törlése
Máté
Máté
2021.10.18 13:11
Fonott rácsvédő, zsebes tároló, bababarát ágynemű - elengedhetetlen textilkiegészítők

A babatextilek épp olyan fontos kiegészítői a babaszobának, mint a kiságy vagy a pelenkázó. Egy fonott rácsvédő évekig tölthet be különböző funkciókat a kisbabád életében. A zsebes tárolók a te kényelmedet szolgálják.

Amellett, hogy minőségi és szép bútorok segítségével alakítod ki a bababirodalmat, textilekre is szükséged lesz. Azonban érdemes nem csak a termékek megjelenésére figyelned. A babaholmiknak nem csak szépnek, de biztonságosnak is kell lenniük. 

 

Zsebes tárolót minden babaszobába!

Amikor megszületik a gyermekünk, hirtelen rengeteg olyan kelléket kell elhelyeznünk, amelyik addig nem képezte a háztartásunk részét. Az újszülöttek köldökét ápolni kell, a bőrüket olajjal kell kennünk. A legjobb barátaink lesznek a textil- és az eldobható pelenkák. A popsikrémről és a nedves törlőről nem is beszélve.

Épp ezért szükségünk van egy olyan tárolóhelyre, ahol mindent a kezünk ügyében tarthatunk. A zsebes tárolók azért nagyon praktikusak, mert kevés helyet foglalnak. A kiságyra vagy pelenkázóra rögzítve elérhető közelségben lesz minden olyan eszköz, amelyre hirtelen szükségünk lehet. Márpedig egy babánál bármikor alakulhat ki olyan helyzet, amikor gyorsan kell a nedves törlő és egy tiszta pelenka.

 

A rácsvédő szerepe

A textiltárolók mellett ajánlott beszereznünk egy kiságyra rögzíthető rácsvédőt. Ezeket a babatextileket rendszerint felkötve tudjuk rögzíteni a babaágy rácsain. A feladatuk pedig nem más, mint a kisbaba fejének megóvása. Ugyanis a picik nagyon hamar elkezdenek helyet változtatni a kiságyban. Ennek pedig nagyon könnyen az lehet az eredménye, hogy bekoppan a kis fejük.

A rácsvédők megakadályozzák, hogy a kicsik buksija kemény felületnek ütközzön. S mivel a kisbabák esetében a fej az egyik legsérülékenyebb pont, erre kiemelten figyelnünk kell. Ráadásul a rácsvédők nagyon szépen kiegészítik a kiságyat, ha az ágyneművel azonos mintájú darabot választunk. Sőt, általában zsebes tárolóval is kiegészíthetjük a szettet. 

 

A fonott rácsvédő funkciói

Kezdetben a rácsvédők babamintás textillel bevont szivacsból készültek, melyeket megkötőkkel láttak el a gyártók. Néhány éve azonban megjelentek az igazán különleges megjelenésű fonott rácsvédők. Ezek a csodás színekben pompázó, pihe-puha fonatok nem csak hatékonyan óvják a picik fejét. Igazán stílusossá és egyedivé varázsolják a babaágyat.

fonott rácsvédők

Ráadásul nem csak rácsvédőként használhatjuk őket. Ha a kicsi már kinőtte a kiságyat, akkor az új fekhelyen falvédőként is funkcionálhat a fonat. Sőt, ha átformáljuk kicsit, akkor páranként is használhatja a kis gazdája. A fonatokat megvásárolhatjuk egyszínű kivitelben, de elemenként más-más színben is. Így igazán a saját ízlésünket tükrözheti kisbabánk birodalma.

 

Ezért válassz mindig bababarát textilt

Sokszor csábító lehet a kedvezőbb árú babatermék, azonban mindig legyünk résen, különösen ha babatextilt vásárolunk. Ezek a holmik ugyanis huzamosabb ideig, közvetlenül érintkeznek a picik bőrével. 

Az újszülöttek bőre nagyon érzékeny, és vannak különösen szenzitív kisbabák is. Ha nem minősített bababarát anyagokat választunk számukra, könnyen bőrirritáció alakulhat ki. Ezért fordítsunk különös figyelmet a termék leírására. Ha a címkén szerepel az ÖKO-TEX felirat, biztosak lehetünk abban, hogy a textil bababarát. Érdemes továbbá minél természetesebb alapanyagokból készül ruhácskákat, kiegészítőket vásárolni. Ezek sokkal gyengédebbek a babák bőréhez, mint a műszál.

Ingyenes szállítás már 30.000 Ft-tól.