Gyere el hozzánk személyesen, minden hétköznap 9:00-tól 16:00-ig. Címünk: 1184, Budapest Nefelejcs utca 5.

Kérdésed van? Keress minket telefonon +36-20-255-8238, vagy írj e-mailt a hello@babaagynemubolt.hu e-mail címre!

>>> 20.000 Ft feletti rendelésnél ajándék táskát választhatsz! <<<

Hátralévő idő:
A babaagynemubolt.hu blogja

Ezért praktikus minden évszakban a tipegő hálózsák

Tipegő hálózsák
Szűrés törlése
Máté
Máté
2021.10.10 12:02
Ezért praktikus minden évszakban a tipegő hálózsák

Amikor beköszönt a hűvösebb idő, nem csak kint, de a lakásban is több ruhát adunk a gyerekekre. Éjszaka különösen jólesik nekik, ha nem fáznak, hiszen így nyugodtabban alhatnak. A klasszikus és a tipegő hálózsák is arra szolgál, hogy a babákat melegen tartsa órákon keresztül.

Gyakran előfordul ugyanis, hogy a picikről lekerül a takaró, ezért szükség van ezekre a kiegészítőkre. Emellett, a baba és a saját kényelmünk érdekében további babatextileket is vásárolhatunk. A gyerekszobát ezek a termékek ugyanis nem csupán szebbé, hanem praktikusabbá és biztonságosabbá is teszik.

 

Klasszikus hálózsák kitakarózás ellen

 

Amikor az újszülöttet hazahozzuk a kórházból, nem is gondoljuk, hogy ez a pici, álomszuszék baba milyen hamar mozgásba lendül majd. Néhány hét elteltével már olyannyira mocoroghatnak a picik, hogy éjjel kimozogják magukat a takaró alól. Ennek gyakran az az eredménye, hogy fáznak a babák, és ez felébreszti őket. 

 

A patentokkal, tépőzárral, gombbal vagy cipzárral működő hálózsákok megoldják ezt a problémát. Stabilan a babán maradnak, akkor is, ha mozgékonyabb a gyermek. Változatos mintákkal vásárolhatjuk meg ezeket az igazán praktikus babaholmikat. A különböző vastagságú modelleknek köszönhetően pedig akár nyáron is alhatnak hálózsákban a picik. Azonban amint a gyermekünk feláll és tipegni kezd, könnyen lehet, hogy fazont kell váltanunk.

 

Nagyobb babáknak praktikus a tipegő hálózsák

 

A klasszikus babahálózsákok egészen addig kiváló szolgálatot tesznek éjszakánként, amíg a kisbabánk nem tud felállni. Amint ez megtörténik, rendszerint gyorsan követik az első tétova lépések is, a kiságy rácsaiba kapaszkodva. Ha a babahálózsákra rálép a pici, abból könnyen hasraesés lehet. Azonban ettől függetlenül is zavarhatja a kicsiket, hogy korlátozza őket a hálózsák a mozgásban.

 

Erre a problémára aján kitűnő megoldást a tipegő hálózsák, amelyet ugyancsak bélelt, vastagabb és vékonyabb kivitelben is elérhetünk. Ezekből a zsákokból a gyerekek kidughatják a lábfejüket, így szabadon járhatnak-kelhetnek. Vagyis egyúttal biztosítva van a meleg számukra, amíg alszanak, és felébredve korlátlanul tudnak mozogni.

 

Óvjuk a piciket rácsvédővel

 

Amikor hirtelen elkezdenek mozogni a babák, megszaporodhatnak az apró balesetek is. Számunkra talán nem tűnik nagy dolognak, de egy néhány hetes babának nagyon kellemetlen, ha bekoppan a feje. Elég egy lendületesebb átfordulás a babaágyban, hogy beüsse a pici kobakját a kemény rácsokba. Azonban egy egyszerű textilkiegészítővel megóvhatjuk őt ettől.

 

Az ágyra rögzíthető rácsvédők puhán bélelik ki a kiságyat. Általában megkötők segítségével helyezhetjük fel a rácsokra a védőt. Textillel fedett szivacsot vagy csodás fonatokat is választhatunk gyermekünknek. A hangsúly a puhaságon és a kemény rácsok babáktól való elhatárolásán van.

 

Zsebes tároló, hogy elérj mindent

 

Egy mozgékony kisbabára nem csupán a kiságyban kell odafigyelnünk. Ha a pelenkázóasztalon fekszik a pici, és hirtelen szükségünk van valamire, nem hagyhatjuk őt magára. Tartsunk hát kéznél minden babaápolási eszközt egy praktikus zsebes tárolóban. 

 

Ezt a webáruházunkban kapható, textilzsebekkel ellátott kiegészítőt a kiságyra vagy a pelenkázó oldalára rögzíthetjük. Így bármire is van szükségünk fürdetés után vagy pelenkacsere közben, nem kell elmozdulnunk a baba mellől. Sok esetben az ágynemű szettekben a párna, a takaró, a baldachin és a fejvédő mellett zsebes tárolót is találunk. Webáruházunkban is megvásárolhatod ezeket az összeállításokat.

Ingyenes szállítás már 30.000 Ft-tól.