Gyere el hozzánk személyesen, minden hétköznap 9:00-tól 16:00-ig. Címünk: 1184, Budapest Nefelejcs utca 5.

Kérdésed van? Keress minket telefonon +36-20-255-8238, vagy írj e-mailt a hello@babaagynemubolt.hu e-mail címre!

>>> 20.000 Ft feletti rendelésnél ajándék táskát választhatsz! <<<

Hátralévő idő:
A babaagynemubolt.hu blogja

Egy jól bevált, klasszikus darab, a fonott mózeskosár reneszánszát éli

Fonott mózeskosár
Szűrés törlése
Máté
Máté
2022.03.20 23:58
Egy jól bevált, klasszikus darab, a fonott mózeskosár reneszánszát éli

A fonott mózeskosár évezredes múltra tekint vissza. Az édesanyák már az ókorban is ezekben a jászolszerű kosarakban altatták csecsemőiket. Nem véletlen, hogy napjainkban újra egyre több család választja az újszülött pihenőhelyéül a mózeskosarat. Egy harmonikus babaszobában vagy a szülői hálóban ringatott pici békés pihenéséhez járul hozzá egy mózeskosár.

Annak érdekében, hogy az újszülött babák fejlődése megfelelő legyen, sok alvásra van szükségük a gyerekeknek. Emellett a szülők is sokkal nyugodtabbak, és a nappalok is békésebbek, ha a baba éjszakánként jól alszik. A mózeskosarak egyik nagy előnye, hogy oda visszük, ahová csak szeretnénk. Néhány okos kiegészítővel pedig mindenhol eszményi fekhelyet alakíthatunk ki gyermekünk számára. 

 

Hol alszik majd a kisbaba?

 

Arról, hogy a gyerekek hol alszanak éjszakánként, megoszlanak a családok szokásai. Vannak, akik első perctől kezdve a külön alvásra esküsznek, mert így tudja magát az egész család kipihenni. Számos szülő a baba fekhelyét a hálószobában helyezi el az első hetekben, hónapokban. S vannak családok szép számmal, ahol a gyerekek évekig helyet kapnak a szülői ágyban.

 

Fontos leszögezni, hogy nincs jobb vagy rosszabb megoldás. Az “ahány ház, annyi szokás”-elv a gyerekek altatásában is megállja a helyét. Az érzékenyebb újszülöttek számára tovább tarthat alkalmazkodni az anyaméhen kívüli élethez. S vannak babák, akik nyugodtabban pihennek a saját fekhelyükön. Egy hagyományos, fonott mózeskosár segítségével rugalmasan alakíthatjuk ki a babánk és a saját napirendünket. 

 

A fonott mózeskosár számtalan lehetőséget rejt

 

A kisgyermekes családok jól tudják, hogy sokszor gyorsan kell alkalmazkodni az új helyzetekhez. Épp ezért célszerűek az olyan pihenőhelyek a picik számára, amelyek hordozhatóak, különösen az első időszakban. Ekkor ugyanis a kicsik gyakrabban vágyhatnak a szülői közelségre. A fonott mózeskosarak egyik legnagyobb előnye éppen a mobilitásban rejlik. A fogantyúk segítségével ugyanis biztonsággal mozgathatjuk a legkisebbeket.

 

A mózeskosár puha, mégis stabil belső borításának köszönhetően akár éjszakai fekhelyként is szolgálhat. Elhelyezhetjük a saját ágyunk mellett, de akár a gyerekszobában is alhat a kosárban a pici. Ha meglátogatjuk a nagymamát, vagy nyaralni megyünk, akkor is jól jön egy fonott mózes. Így ugyanis szokatlan helyen is ismerős illatok és anyagok veszik körül a kicsiket. Ez pedig nagyban elősegítheti a nyugodt alvást idegen környezetben is.

Fonott mózeskosarak

A természetes alapanyagok előnyei

 

Mivel a babák bőre nagyon érzékeny, gondosan kell megválasztanunk a velük közvetlenül érintkező anyagokat. A bababarát minősítésű termékek garantáltan mentesek a kicsikre veszélyes kemikáliáktól. Emellett ajánlott minél természetesebb holmikkal körülvenni a gyerekeket. A fonott mózeskosarak kukoricacsuhéból készülnek, csakúgy, mint nagyanyáink idejében. Ez tisztán növényi alapanyag, amelyet légáteresztő matraccal forgalmazunk. A mózeskosár betétje is bababarát termék, így a picit biztonságosan öleli körül a fekhely. 

 

Arra azonban ügyeljünk, hogy addig használjuk a kosarat, amíg gyermekünk nem tud önállóan felülni. S ha szeretnénk teljesen felszerelt mózeskosarat, webáruházunk termékei között is megtalálhatóak a praktikus kiegészítők. A ringatható állvány megkönnyíti a baba altatását, hiszen nem kell hosszú órákig a karjainkban rázogatnunk. A cserélhető betétek pedig kényelmessé teszik a kosarat.

Ingyenes szállítás már 30.000 Ft-tól.