Gyere el hozzánk személyesen, minden hétköznap 9:00-tól 16:00-ig. Címünk: 1184, Budapest Nefelejcs utca 5.

Kérdésed van? Keress minket telefonon +36-20-255-8238, vagy írj e-mailt a hello@babaagynemubolt.hu e-mail címre!

>>> 15.000 Ft feletti Little Dutch rendelésnél ajándék bevásárló táska! <<<

Hátralévő idő:
A babaagynemubolt.hu blogja

Babafészek használata

Babafészek
Szűrés törlése
Máté
Máté
2017.07.17 13:50
Babafészek használata

Képzeld el ahogy a babádat óvatosan belehelyezed egy „babafészekbe” ami lágyan körülöleli, egyszerre melegíti és tartja biztonságban, engedi neki a szabad mozgást, de nem engedi kifordulni belőle. A babád pontosan úgy fogja magát érezni, mint anyukája hasában, vagy az ölelő karjaitokban: biztonságban, kényelemben.  Tudj meg mindent a babafészekről.

Minden, amit tudnod kell a babafészekről

A babafészek

A babafészek (bár van aki babaöbölnek hívja) tényleg olyan mint egy fészek a picike babádnak. Egy fészek, ami óvja, védi, melegen tartja és körülöleli őt. Bár Magyarországon még kevésbé ismert, nem újdonság, a skandináv országokban évtizedek óta használják, gyakran pólya helyett is, mert amíg a pólya inkább arra való, hogy szorosan – szinte béklyóban - tartsa az újszülöttet, a babafészek lazább, puhább, támogatóbb, és az első pillanattól kezdve figyel arra, hogy a baba könnyedén mozoghasson, megtalálja a neki legjobban tetsző pózt, miközben  a lehető legnagyobb biztonságban legyen.

 

Babafészek: az első napoktól

Ha van európai ország ahol különös törődés jár az újszülötteknek, az Svédország, ahol annyira komolyan gondolják az óvó törődést, hogy az apukákat kötelezik arra, hogy GYES-re menjenek, és legalább 2 hetet együtt töltsenek a babájukkal, otthon. A babafészket is a svédek találták ki, ott már annyira elterjedt, hogy a szülészeti osztályokon babafészket használnak pólya helyett. A svéd modell szerinti, születés pillanatában kezdődő törődő nevelés lényege az hogy a babát, születés után rögtön egy babafészekbe rakják – akár már az inkubátorban is – mert a szülészek szerint a baba így szinte észre sem veszi, hogy megszületett. Bár ezt tudjuk Magyarországon is, az aranyóra után, itthon azonnal pólyába kerül a baba, így elveszik a testi kontaktus, és a szabad mozgás lehetőségét tőle.

 

Babafészek: az első hónapok

A babafészek az első hónapokban pont azt a törődést adja meg a babának amire a legnagyobb szüksége van: a tökéletes pihentető, de szabad alvást. Ha pedig a baba nyugodtan alszik akkor a szülő is. A babafészekben hatalmas előnye az is, hogy bárhol, bármikor használhatod: ha szeretnéd, beviheted a babádat az ágyba közétek (ezt mindenképp javasoljuk, mert ennél fantasztikusabb érzés nincsen) amikor vendégségbe mentek, magaddal viheted a babád biztonságos, és már megszokott „ágyát” miközben nem kell attól tartanod, hogy kigurul, kifordul, balesetet szenved, mert a fészek karimája olyan magas, ami egy pár hónapos gyereket véd, de számára leküzdhetetlen akadály, ezért maximális biztonságban van benne. Persze, emellett kényelmes is, hiszen a babafészek alja párnázott, így tulajdonképpen bármilyen felületre is rakod, puha lesz, feküdjön a babád akár háton, vagy hason.

 

Könnyű álom babafészek

 

Biztonság, neked is

Mi különösen odafigyelünk arra, hogy a nálunk kapható termékek bababarátok legyenek. A nálunk kapható babafészek töltete „lélegző” ezért nem köti meg a nedvességet, és gyorsan megszárad. Az természetes, hogy természetes: azaz olyan anyagokat tartalmaz csak mely semmiképp nem okozhat bajt a babádnak. (Minden antiallergén). Mivel a babafészek stabil (arra azért figyelj, hogy mindig sík felületen használd) tökéletes megoldás babaágyban, szoptatáshoz, és játszószőnyegen is. Ha koszos lesz nincs gond, mert 30 fokon mosható, és biztosan találsz szuper színösszeállítását akár fiad, akár lányod van.

Add meg a tökéletes biztonságot, és a legmagasabb fokú kényelmet a babádnak: kattints ide, a babafészkekért: www.babaagynemubolt.hu/babafeszek

Ingyenes szállítás már 30.000 Ft-tól.