Kérdésed van? Keress minket telefonon +36-20-255-8238, vagy írj e-mailt a hello@babaagynemubolt.hu e-mail címre!

A babaagynemubolt.hu blogja

Az indián sátor megmozgatja a kisgyerekek fantáziáját

Indián sátor
Szűrés törlése
Máté
Máté
2021.10.21 10:42
Az indián sátor megmozgatja a kisgyerekek fantáziáját

A gyerekek életének első éveiben kiemelt jelentősége van a szabad játéknak. Nem mindig van szükség színes, hangos eszközökre ahhoz, hogy jól érezzék magukat. Elég néhány egyszerű eszköz, és a fantáziájuk máris beindul.

Az indián sátor az egyik olyan kelléke lehet a gyerekszobának, ahol elmerülhetnek a saját világukban a kicsik.

Szülőként is jól emlékezhetünk a bunkerépítés varázsára a saját gyerekkorunkból. A szüleink azonban nem mindig örültek annak, ha felforgattuk emiatt a lakást. Ha szeretnénk egyszerű és állandó kuckót a gyermekeinknek, szerezzünk be egy sátrat a szobájukba. Nem csupán vidám, hanem igazán stílusos kiegészítője is lesz a gyerekbirodalomnak.

 

A jól berendezett gyerekszoba

 

Már a babaszoba berendezésekor is van néhány szempont, amit jó, ha szem előtt tartunk. Fontos, hogy a kisebb és a nagyobb csemeték is nyugodtan pihenhessenek a szobájukban. Az ágyat ezért mindig huzatmentes, csendes részen helyezzük el. Ha hidegek a falak, rögzítsünk rájuk falvédőt. Jó, ha a baba- és gyermekápolási kellékek mindig kéznél vannak, ez a saját kényelmünket szolgálja.

 

A játékok rendszerezésével úrrá lehetünk az egyébként kisgyermekes otthonokban könnyen eluralkodó káoszon. Helyes figurákkal díszített játéktároló dobozokkal helyet biztosítunk mindennek, és fel is dobjuk velük a gyerekszobát. Igyekezzünk mindig biztonságos, bababarát alapanyagokból készült termékeket vásárolni, figyeljük a tájékoztatókat, címkéket.

 Makaszka indián sátrak

A szerepjátékok fontos kelléke az indián sátor

 

Az ember személyiségfejlődése tulajdonképpen már az első pillanatokban megindul. Számos külső körülmény formája a gyerekek belső világát. Ennek az útnak egyik fontos állomását jelentik a szerepjátékok. Ezekben a kitalált imitációkban élik meg a gyerekek a meséket és bizony a felnőttektől látott mintákat is.

 

Az indián sátor számos helyszínt jeleníthet meg a gyerekek gondolataiban, játékaiban. Ha egy ilyen eszköz mindig rendelkezésére áll a kicsiknek, az ösztönözni fogja őket a játékra. Ez pedig nagyon fontos, különösen mert a televízió vagy a telefon nagyon könnyen elcsábítják őket. Állítsunk fel egy ilyen szép és egyedi megjelenésű, kényelmes kuckót a gyermekeinknek, imádni fogják.

 

Így fejlesszük a nagymozgásokat

 

A belső világ fejlődése mellett otthon is sokat tehetünk azért, hogy a gyermekeink mozgása is egészséges legyen. A váltott kéz- és lábmozgások mindennapi gyakorlásának nagy jelentősége van az idegrendszer fejlődése szempontjából. Ezek a mozgásformák ugyanis az agyféltekék közötti idegpályák kiépüléséhez és erősödéséhez járulnak hozzá.

 

S hogy hogyan gyakorolhatják a kicsik akár a szobájukban is ezeket a mozdulatokat? Például egy csúszda segítségével, amelynek a létráján fel kell mászniuk. Vagy épp egy bordásfal is játékosan készteti őket a mászásra. Emellett jó módszer még a négykézláb járás vagy az indián szökdelés. Ez különösen jó móka, ha indián sátor is van a gyerekszobában. Igyekezzünk minél több időt tölteni a szabadban, mert a futkározás, ugrálás ugyancsak jó hatással van a kicsikre.

 

 

A finommotorika játékos fejlesztése

 

Az aprólékos kézmozdulatoknak már óvodáskorban is óriási jelentőségük van. Így tudják megfogni a gyerekek a ceruzát, így tolják a kisautót vagy épp öltöztetik a babákat. A finommozgások megfelelő alakulása az írás szempontjából fontos.

Kiválóan fejlesztik a kézügyességet az építőkockák, a montessori játékok és a kézműves foglalkozások. Fontos, hogy idejekorán ismerjék meg a gyerekek ezeket a játékeszközöket, nézz tehát körül webáruházunk kínálatában.

Little Dutch indián sátrak

Ingyenes szállítás már 30.000 Ft-tól.