Gyere el hozzánk személyesen, minden hétköznap 9:00-tól 16:00-ig. Címünk: 1184, Budapest Nefelejcs utca 5.

Kérdésed van? Keress minket telefonon +36-20-255-8238, vagy írj e-mailt a hello@babaagynemubolt.hu e-mail címre!

A babaagynemubolt.hu blogja

A bababirodalom fontos kiegészítője a gyerekszőnyeg

Gyerekszoba szőnyeg
Szűrés törlése
Máté
Máté
2022.03.15 13:53
A bababirodalom fontos kiegészítője a gyerekszőnyeg

A babavárás egyik legizgalmasabb feladata az érkező csemete szobájának megtervezése és az elképzeléseink megvalósítása. Bababútorok, gyerekszőnyegek, függönyök és játékok között böngészünk, hogy megtaláljuk gyermekünk számára a tökéletes darabokat. Hiszen mindannyian szeretnénk nemcsak szép, de biztonságos környezetbe hazahozni a picit.

Igaz, hogy az első hetekben a baba még nem nagyon mocorog, de hamar azt vesszük észre, hogy birtokba vette a padlót. Ez egyben azt is jelenti, hogy nagy jelentősége lesz annak, mivel borítjuk otthonunkat. A gyerekszobai szőnyegek között megtaláljuk a klasszikus kényelmi darabokat. Azonban számos speciális szőnyeg is elérhető, amellyel játszhatnak, tanulhatnak, fejlődhetnek a kicsik.

 

Hogyan rendezzük be a gyerekszobát?

 

Gyermekünknek épp olyan fontos, hogy milyen hangulatú és megjelenésű a szobája, mint nekünk, felnőtteknek a lakás berendezése. A világos árnyalatok, a természetes hatású bútorok és a kedves minták barátságos atmoszférát teremtenek a gyerekszobában. Legyen a baba kuckója a béke szigete: csendes, kényelmes és nyugodt, hogy pihenhessen a pici.

 

Ezt az idillt tökéletesen kiegészítheti egy bájos gyerekszőnyeg, ami nemcsak szép, de hívogatóan puha is. Ha összehangoljuk a gyerekszobában a textiltermékek mintáit, még harmonikusabbá tehetjük a helyiséget. Ügyeljünk rá, hogy a gyerekszoba ne legyen zsúfolt. Emellett mivel évekig itt pelenkázunk, öltöztetünk, jó, ha a praktikumot is szem előtt tartjuk.

 

Mi a szerepe a szőnyegeknek?

 

A szőnyegeknek, legyenek a lakásunk bármely pontján, több szerepet is be kell tölteniük. Egyrészt a helyiség esztétikus megjelenéséhez járulnak hozzá, másrészt kellemesebbé teszik a padló textúráját. Harmadrészt melegebbé is teszik nemcsak járás, de ülés, kúszás, mászás szempontjából is a talajt.

 

A gyerekszőnyegek esetében talán a legutóbbi funkció a legfontosabb. Persze, ahogy fentebb is említettük, igazán sokat dobnak a gyerekszoba megjelenésén a pihe-puha gyerekszőnyegek. Azonban elsősorban a felfedezőútra induló, vagy épp ücsörögve játszó babák kényelmét szolgálják. Hiszen sokkal kellemesebb egy meleg szőnyegen mókázni, mint a hideg, kemény padlón.

gyerekszoba szőnyeg

Különleges gyerekszőnyegek a babák fejlődéséért

 

A gyerekszőnyegek között azonban találunk olyan darabokat is, amelyek többletfunkciókkal bírnak. Már az egész kicsik is nagyon szeretik a különféle szivacsokból készült, kirakóként összeállítható szőnyegeket. Ezeken kiválóan lehet gyakorolni a kúszást és a mászást, hiszen nem csúszik rajta a nadrág térde. Ráadásul nagyon egyszerű a szivacs szőnyegek tisztán tartása is, így akár a nappaliban is elhelyezhetők.

 

A játszószőnyegek másik csoportja a textilből készült típus, amelyet számos fazonban megvásárolhatunk. A még csupán feküdni, forogni tudó babák is odavannak a lógó, csörgő figurákkal, babatükörrel felszerelt modellekért. Emellett nagyon praktikusak a merevebb kávával ellátott játszószőnyegek, amelyekről nem gurulnak le sem a játékok, sem a baba. 

 

Bármelyik modellre is esik a választásunk, mindig öko-tex tanúsítvánnyal ellátott szőnyeget vegyünk. Ez azt jelenti, hogy a textileket nem kezelték, nem festették mérgező vegyi anyagokkal.

 

A műanyag tartozékok összetevői között sem lehetnek toxikus anyagok. A méretük és rögzítésük pedig nem rejthet magában fulladásveszélyt. Webáruházunk termékei között kizárólag megbízható, bababarát árucikkek találhatóak.

gyerekszoba szőnyegek

Ingyenes szállítás már 30.000 Ft-tól.