Kérdésed van? Keress minket telefonon +36-20-255-8238, vagy írj e-mailt a hello@babaagynemubolt.hu e-mail címre!

A babaagynemubolt.hu blogja

Egy különleges gyerekszőnyeg a babaszobába - ez a Muffik!

Máté
Máté
2022.05.28 09:10
Egy különleges gyerekszőnyeg a babaszobába - ez a Muffik!

Amikor a babák néhány hetes korukban elkezdenek többet mocorgni, sokszor tesszük le őket a földre. Innen nem tudnak lepottyanni, és egy pihe-puha játszószőnyegen kiválóan elszórakoznak. A Muffik egy olyan speciális gyerekszőnyeg, amely segíti a babák érzékelésének fejlődését. Igaz ugyan, hogy hosszú éveken át a kötetlen játék lesz a legfontosabb fejlesztés a pici életében.

Azonban ha olyan játékeszközökkel vesszük őt körül, amely egyben fejleszt is, akkor sokat teszünk a készségek és képességek alakulásáért. A babaszoba berendezésébe könnyedén integrálhatjuk a minőségi fejlesztőeszközöket. A Muffik gyerekszőnyeg is épp egy ilyen darab, amely a padlót is lefedi, tehát szőnyeg, de szórakoztat, vagyis játék is. Ráadásul a nagyobb testvérek is nagyon szeretik.

 

A gyerekszőnyegek szerepe a babaszobában

 

A padló fontos szerepet játszik a babák életében az első hónapokban, egészen addig, amíg meg nem tanulnak járni. Hiszen kúszás és mászás közben közvetlenül érintkezik a talajjal a kis kezük, a térdeik. Épp ezért fontos, hogy a szobájukban milyen burkolattal látjuk el a helyiséget. Egy pihe-puha, kedves mintás szőnyeg barátságos hangulatot áraszt. Nem csúszik rajta a picik lába, és kényelmesebb ezen csücsülni is.

 

A gyerekszoba harmonikus atmoszférájához is hozzájárul egy színben a többi berendezési tárgyhoz illő szőnyeg. A nagyobbak számára már kifejezetten fontos a saját kis birodalmuk kialakítása. Azonban a kényelmi gyerekszőnyegek mellett olyan különleges modelleket is találunk, amelyek többletfunkciókkal bírnak. Egy csodás színű Muffik szőnyegnek biztosan örülni fog a család apraja-nagyja.

Muffik

 

Egy különleges gyerekszőnyeg, a Muffik

 

A Muffik szőnyegek a játszószőnyegeink egyik igazán figyelemre méltó típusa, amelyet puzzle-szerűen illeszthetünk össze. A számos csodás árnyalatban kapható Muffik termékek felülete rendkívül változatos. Ennek célja, hogy a legkisebbektől a nagyobb gyerekekig minél több felülettel megismerkedjenek a csemeték. Ezek a változatos mintázatok a gyerekek érzékelését fejlesztik. 

 

Találunk a Muffik elemek között süni mintájút, fűszerűen kialakított vagy épp gyökérzetre emlékeztető darabot. Úgy kombinálhatjuk a változatos mintákat, ahogy csak szeretnék. Minél több felszínt érint a kicsik lába, annál jobban stimulálja érzékeiket a Muffik. Ráadásul nagyon mókás a kirakó darabjait összeilleszteni. Amellett, hogy egy vidám kiegészítővel lehet gazdagabb a gyerekszoba vagy akár a nappali, a fejlesztésben is fontos szerepet kap. Mindezt észrevétlenül, már egészen pici kortól kezdve. Meglátjuk azonban, hogy még az iskolás gyerekek is szívesen próbálgatják a Muffik ezerféle mintázatát.

 

Miért fontos a korai fejlesztés?

 

Mielőtt a gyerekek az iskoláskort elérik, a fogantatástól kezdve az idegrendszerük óriási fejlődésen megy keresztül. Annak érdekében, hogy mind a viselkedésük, mind a különféle képességeik egészségesen fejlődjenek, az idegrendszernek is erre van szüksége. A szenzomotoros fejlesztés az érzékelést, a koncentrációt, a koordinációt hivatott támogatni.

 

Napjainkban egyre több a figyelemzavarral küzdő gyermek, és a mai világ rohanása és kütyüi még tovább súlyosbítják a problémát. Épp ezért nagyon fontos, hogy olyan eszközökkel vegyük körül otthon a gyerekeket, amely támogatja az idegrendszeri érést. A Muffik mellett webáruházunk termékei között számos fejlesztőjáték elérhető. Szívből ajánljuk például a montessori játékokat vagy a szerepjáték kellékeket is. 

Ingyenes szállítás már 30.000 Ft-tól.