Gyere el hozzánk személyesen, minden hétköznap 9:00-tól 16:00-ig. Címünk: 1184, Budapest Nefelejcs utca 5.

Kérdésed van? Keress minket telefonon +36-20-255-8238, vagy írj e-mailt a hello@babaagynemubolt.hu e-mail címre!

>>> 20.000 Ft feletti rendelésnél ajándék táskát választhatsz! <<<

Hátralévő idő:
A babaagynemubolt.hu blogja

A szoptatós párnáról röviden

Szoptatós párna
Szűrés törlése
Máté
Máté
2022.08.26 17:45
A szoptatós párnáról röviden

A szoptatós párna az újszülötteknek biztonságos tartást biztosít, az édesanyát pedig tehermentesíti. Célszerű beszerezni még a baba születése előtt, mert abban is segít, hogy könnyebben megtaláld a kényelmes pozíciót nagy pocakkal ülés vagy fekvés során. 

Érdemes bevinni a kórházba is, hogy már az első etetéskor használhasd. Ha megtaláltátok a kényelmes pozíciót, akkor sikeresebb lesz az első alkalom is. Fontos, hogy komfortos legyen mindkettőtök számára ez az esemény, hiszen naponta számtalan alkalommal sor kerül rá.

Praktikus szoptatós párna

Az édesanya és a baba kényelmét egyaránt szolgálja a kifli alakú eszköz. A formájának köszönhetően sokkal könnyebbé teszi a baba tartását a szoptatás során, mivel tehermentesíti a gerincet, nyakat, vállakat, hátat, karokat. A baba számára is kényelmes, mivel megtartja a testét, ugyanakkor puha, megnyugtató érzés számára.

Anyatejes és tápszeres táplálás során is egyaránt használható, hiszen nemcsak a szoptatás során szükséges a megfelelő tartás és alátámasztás, hanem a cumisüvegből való etetéskor is.

Nem csupán a táplálás esetén használhatod, hanem játszópárnának is tökéletes a mászás és ülés időszaka alatt. A párna stabilan megtartja a baba hátát, így bele is ültetheted, esetleg belefektetheted. Ha a kiságyban oldalt fekszik a baba, akkor kitámaszthatod a hátát, vagy fészek alakúra formázva teremthetsz biztonságos környezetet számára.

Hogyan használd?

Kényelmesen helyezkedj el a fotelban vagy a kanapén, és helyezd a derekad köré a párnát! Fektesd magad felé a babát a párnára! Már az első használat után érezni fogod, hogy milyen kényelmes és praktikus a használata. El sem tudod majd képzelni nélküle a szoptatást. De nem is kell lemondani róla, viheted magaddal bárhová, akár utazáskor is. Sőt, autóban ülve még kényelmesebbé teheti számodra az utazást.

Már a baba születése előtt is úgy érzed, hogy aranyat ér a szoptatós párna, mert segítségével megtalálhatod az a testhelyzetet, amelyben nyugodtan tudsz aludni. A pihentető alvás pedig nagyon fontos, mert a baba születése után egy darabig nem lesz benne részed. A szoptatós párna segítségével kényelmesen fogsz tudni ülni, feküdni és a gyomorégést is elkerülheted.

Ha oldalfekvéskor a két lábad közé teszed a párnát, akkor tehermentesíti a pocakod, ami a vérkeringésnek jót tesz, és a lábaid vizesedését is megelőzheted vele.

Milyen szoptatós párnát válassz?

Méretben, formában és töltésben is különböznek egymástól a párnák. Lényeges különbség az U alakú és karpárna között tapasztalható. Az U vagy kifli alakú párnánál adja magát a forma a helyes használathoz, és többféle módon is használható, a karpárnát pedig egyszerűen csak fel kell húzni az alkarra. A választék óriási, így érthető, ha nem tudsz elsőre dönteni, hogy milyen színű és méretű párnára essen a választásod. 

Webáruházunkban számos típus közül válogathatsz, a klasszikus szoptatós párnáktól, a prémiumminőségű párnákon át, a karpárnáig, rengeteg fajta szolgálja a kismamák kényelmét. Anyagát tekintve 100% pamut a legjobb, természetesen antiallergén töltettel. A tisztítás miatt célszerű olyat választani, aminek lecipzározható a huzata, és mosógépben mosható.

A szín- és mintaválaszték rendkívül gazdag, ebben a kérdésben az egyéni ízlés dönt, illetve az, hogy mi illik a babaszobába. Webáruházunkban könnyedén összeválogatható a szoptatós párnával színben harmonizáló többi kiegészítő is, amire csak szükség van a babaszobában.

Ingyenes szállítás már 30.000 Ft-tól.