Gyere el hozzánk személyesen, minden hétköznap 9:00-tól 16:00-ig. Címünk: 1184, Budapest Nefelejcs utca 5.

Kérdésed van? Keress minket telefonon +36-20-255-8238, vagy írj e-mailt a hello@babaagynemubolt.hu e-mail címre!

A babaagynemubolt.hu blogja

5 érv a pillangópárna mellett

Máté
Máté
2017.07.17 13:50
5 érv a pillangópárna mellett

Ha nem tudod még, hogy mi az a pillangópárna, egyetlen mondattal elmondjuk: egy olyan - gyógytornászok által kifejlesztett - ergonomikus - párna, aminek pillangó alakja van, ezért a babahordozóba vagy sportrészbe rakva minden oldalról védi a babád fejét, ezzel is biztosítva a tökéletes pihenését. Egyetlen cikkben elmondjuk miért jó neked egy pillangópárna.

A pillangó párna használata

 

1: Megkönnyíti az alvást

Egy újszülött baba (néhány hónapos koráig) akár napi 14-18 órát is alhat. Különösen fontos, hogy az alvással töltött időben megfelelően kipihenje magát, hogy a lehető legkényelmesebben feküdjön és aludjon, pontosan addig, ameddig igényli, és akkor amikor akar. A pillangópárna segíti az alvását, mert tartja a nyakát, és védi az oldalirányú hatások ellen is. (Akár autóban is)

 

2: A pillangópárna kényelmes

Egy pici baba csontszerkezete még nem kifejlett, ezért az első hetekben, hónapokban különösen óvatosan kell megfogni őt, és az a legjobb ha alvás közben is „kitámasztod” a pici fejét, levéve ezzel a terhet a nyakáról, gerincéről. A pillangópárna úgy öleli körbe, ahogy te ölelnéd, ha a kezedben tartanád: úgy érzi majd, mintha apa, vagy anya tartaná őt.

 

3: Biztonságos

Képzeld el, hogy a hordozóban fekve viszed autóval a babádat, és ha csak egy apróbb kormánymozdulatot teszel, vagy hirtelen el kell kerülnöd egy balesethelyzetet, az milyen hatással van rá? Ha pillangópárnát is használsz, ezeket észre sem fogja venni, hisz a feje jobbról, és balról is védve van a hirtelen mozdulatok ellen, ezzel nagyobb biztonságot ad neki.

 

4: A legjobb védelem a kátyúk ellen

Egy felmérés szerint Magyarországon egy átlag autós a legóvatosabb vezetéssel is, percenként egy kátyúba/gödörbe megy bele (többet ki tudsz kerülni). Ez percenként egy esély arra, hogy a babád felébredjen, és az út hátralevő része rémálommá váljon (ha azt hiszed túlzunk, akkor még nem vezettél úgy, hogy melletted, vagy hátul egy baba sír, és te azt sem tudod mit kellene tenned). A pillangópárna védi őt, és kisebb eséllyel kel fel.

 

5: Csendet, és nyugalmat vásárolsz, nem párnát

Ha most azt gondolod, hogy túlzunk, akkor itt egy (elsőre) bonyolult megközelítés: amikor pillangópárnát veszel, csendet, és nyugalmat veszel, nagyon olcsón. Képzeld el, hogy a babád, csak minden nap 30 perccel alszik többet, és pihentetőbben, a párnával, mint párna nélkül. (Egyébként ez biztosan így lesz). Ha egy évig használod a párnát, akkor 360*30 nyugodt pluszpercet jelent neked. Körülbelül 11 000-et. Ennyi idő alatt rengeteg dolgot megtehetsz. Ha csak alszol, akkor már megérte a párna.

 

5+1: Megbízható

Pillangópárnát sok boltban találsz a babádnak, mi azonban csak olyat fogalmazunk amelyik bőrbarát, antiallergén, szuper puha, és légáteresztő is: a babád (és te is) imádni fogjátok

Kattints ide, és néz meg a kínálatunkat

A pillangó párnákhoz használhatsz babakocsi betétet, ide kattintva éred el őket!

Pillangó párnák

Ingyenes szállítás már 30.000 Ft-tól.