Gyere el hozzánk személyesen, minden hétköznap 9:00-tól 16:00-ig. Címünk: 1184, Budapest Nefelejcs utca 5.

Kérdésed van? Keress minket telefonon +36-20-255-8238, vagy írj e-mailt a hello@babaagynemubolt.hu e-mail címre!

>>> 20.000 Ft feletti rendelésnél ajándék táskát választhatsz! <<<

Hátralévő idő:
A babaagynemubolt.hu blogja

Télen és nyáron is jót tesz a piciknek a sópárna az ágyban

Máté
Máté
2022.04.19 13:24
Télen és nyáron is jót tesz a piciknek a sópárna az ágyban

A kisbabák egészsége gondos figyelmet igényel az év minden szakában. A gyerekek felső légútjai jóval szűkebbek, mint a felnőtteké. Épp ezért egy-egy megfázás könnyen súlyosabb betegségbe csaphat át. A sópárnák természetes, gyors és hatékony segítséget nyújtanak már a legkisebbek számára is. Nyugodt szívvel ajánljuk nem csupán az őszi-téli időszakra a sópárnák használatát a babák ágyában vagy kocsijában.

Ugyanis nem csak a különféle kórokozók okozhatnak felső légúti panaszokat a kicsiknél. Az olyan krónikus betegségek, mint a krupp vagy asztma, nem ismerik az évszakokat. Ráadásul egyre korábban lehetnek allergiások a gyerekek, amely ugyancsak orrdugulással, köhögéssel járhat. Mivel az allergiaszezon jellemzően tavasztól őszig tart, ebben az időszakban is érdemes folyamatosan kihasználni a só jótékony hatásait. Fontos azonban megjegyezni, hogy ez nem helyettesíti az orvosi kezelést.

 

A felső légúti problémák egész évben jelen vannak

 

A különféle növényi pollenek egyre több embernek okoznak évről évre kellemetlen tüneteket. Már egész kis korban kialakulhat az érzékenység a virágporokra. Egy aranyos mintás sópárna csökkentheti az orrfolyást, átjárhatóbbá teheti a légutakat. Vannak babák, akik a szennyezett kültéri vagy épp száraz beltéri levegővel birkóznak meg nehezebben. Számukra is ideális választás a só.

 

Az őszi-téli hónapok a legtöbb kisgyermekes családban a betegségekről szólnak. Orrfolyás, köhögés, láz, tüsszögés - csak hogy a leggyakoribb tüneteket említsük. Ha a nagytestvér már közösségbe jár, jó eséllyel hozza haza a picinek is a felső légúti betegségeket. A sópárnák azonban könnyebbé tehetik a gyerekek számára a gyógyulást, így hamarabb visszatérhetnek a megszokott hétköznapok.

 

A só jótékony hatásai a szervezetünkre

 

A só évezredek óta elengedhetetlen része az emberiség életének. Ez nem csupán azért van így, mert az ételeink ízesebbek általa. Számos pozitív és bizonyított egészségügyi hatással is bír a só. Régóta ismert a természetes fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatása. Épp ezért ha torokgyulladásban szenved a baba, a só segít a kórokozók elpuszításában. 

 

Ez a gyulladáscsökkentő hatás érvényesül az orrnyálkahártyáinak nyugtatásában is. Ezáltal csökken ugyanis az orrdugulás mértéke, a légutak felülete megnyugszik. Köhögés esetén az inger csillapodik, a baba pedig nyugodtabbá válik. Ráadásul a letapadt váladékot is segítenek felszakítani a só szemcséi. Érdemes tehát beszerezni a sópárnákat, ezeket a természetes segítőket. Nekünk, felnőtteknek is segíthet a gyógyulásban, ha mi is elkapjuk a gyerekektől a betegségeket.

 

A sópárna természetes immunerősítő a babáknak

 

Azok mellett a gyerekek mellett is ajánlott sópárnát tartani, akiknek nincs nagyobb testvérük és még nem járnak közösségbe. Ez a pillanat ugyanis óhatatlanul eljön majd, és erős immunrendszerrel sokkal könnyebb lesz a bölcsőde vagy az óvoda. A só természetes immunerősítő hatással is bír, így segít felkészíteni a csemeték szervezetét a betegségekre.

 

A sópárna csodás mintáival elvarázsolják a gyerekeket. Tegyük az ágyukba vagy akár a babakocsiba vagy babahordozóba. Így folyamatosan érvényesülhetnek a só jótékony hatásai. A párna mellett érdemes lehet a fürdővízben is használni a sót, vagy akár párologtatóban alkalmazni. Webáruházunk termékei között számos mintában és színben megtalálhatóak a sópárnák. Szeretnénk ugyanis, ha minden kisgyermek a hozzá leginkább illő párnák segítségével erősödhetne, gyógyulhatna.

Ingyenes szállítás már 30.000 Ft-tól.