Bizonytalan vagy valamiben? Segítségre van szükséged? Hívj minket, vagy gyere el hozzánk személyesen!

Kérdésed van? Keress minket telefonon +36-20-255-8238, vagy írj e-mailt a hello@babaagynemubolt.hu e-mail címre!

A babaagynemubolt.hu blogja

Babatakarók, Jellycat plüssök, textilpelenka - ezekkel segítheted gyermeked elalvását

Jellycat plüssök
Szűrés törlése
Máté
Máté
2022.02.21 14:34
Babatakarók, Jellycat plüssök, textilpelenka - ezekkel segítheted gyermeked elalvását

A gyerekek életében nagyon fontos kérdés az alvásuk mennyisége és minősége. A kisbabák az első néhány hétben, hónapban többször felébredhetnek az éjszaka folyamán. A Jellycat plüssök és más babatextilek segíthetnek, hogy minél hamarabb beköszöntsenek az átaludt éjszakák.

Ha a kicsik jól alszanak, akkor a szülők is nyugodtabbak. A nyugtalan éjszakák azonban rányomják bélyegüket a nappalokra is. Adjunk a gyerekek kezébe olyan eszközöket, amelyekhez kötődhetnek. Ezek a tárgyak mindenhol biztonságérzetet adnak a gyerekeknek és megkönnyítik az elalvást.

 

Ha nehezen megy az elalvás

 

A gyerekek számára sok esetben nem könnyű álomba merülni. Ez adódhat idegrendszeri éretlenségből, a mindennapi események mozgalmassága miatt vagy új élethelyzetből adódóan. Általában ilyenkor a szülők hosszasan igyekeznek megnyugtatni a kicsiket, amíg el nem alszanak. 

 

Ha csupán időnként nyúlik hosszúra az altatás, az nem olyan kimerítő anya vagy apa, illetve a gyermek számára. Azonban a baba alkatából adódóan nyugtalanabb, vagy hetekig, hónapok nehézkes az elalvás, adjunk egy barátságos plüssfigurát a csemeténknek. A puha játékok ölelése, az érzés, hogy ott van vele egész éjjel, nyugtatóan hat a gyerekekre.

 

A Jellycat plüssök segítenek

 

Mivel a plüssfigurákkal a gyerekek közvetlen bőrkontaktusba kerülnek, nem mindegy, hogy milyen alapanyagokból készülnek. A Jellycat figurák külső textiljei és belső töltetei biztonságos, bababarát összetevőkből állnak. Így garantált, hogy az érzékeny kisbabák esetében sem merül fel bőrirritáció vagy más panasz.

 

A plüssök arcocskáján kedves mosoly húzódik, hogy megmelengessék a kicsik lelkét. Nagyon változatosak a Jellycat figurák. Olyan klasszikusokat is találunk köztük, mint a nyuszi vagy a maci vagy épp a kutyus. Azonban olyan különleges kis barátja is lehet a gyermekünknek, mint a kuckózós homár, az északi lunda vagy épp egy puha felhő.

 

Vidám figurák alváshoz és játékhoz egyaránt

 

A Jellycat plüssfigurák nem csupán az elalvásban segíthetik a gyerekeket. Mivel ennyiféle alakban elérhetőek ezek a termékek, szerepjátékhoz is tökéletesek. Hiszen nem csupán állatokat forgalmazunk. A gyártó használati tárgyakat is készített plüssből, és karakterizálta őket.

 

Ilyen különleges darab például a rúzs formájú plüss vagy a körömlakk figura. Nagyon helyes, cserepes plüss növényekkel is megajándékozhatjuk gyermekünket. Mosolygós aloe vera vagy a vidám bonsai fa tündéri társa lehet a kicsiknek. Csakúgy, mint a pocakos avokádó, a bolyhos vanília fagyi vagy a perec. Bizony, mindez plüssből. Ezeket a játékokat biztosan szívesen magukkal viszik az ágyukba is a csemeték.

Jellycat plüssfigurák

 

A babatakaró, amely elkísér

 

Az újszülött babák esetében a plüssfigurák bevetése altatáskor még korai. Ebben az életkorban egy bababarát anyagból készült babatakaró tehet jó szolgálatot. Ha első perctől kezdve akár már szoptatáskor a baba közelébe tesszük a takarót, idővel kötődni fog hozzá. Hiszen a tej vagy épp az édesanya illatával fogja párosítani a takarót.


Mindannyian láttunk már egy-kétéves totyogókat az utcán, a boltban, a bölcsiben a rongyijukkal. Ezek a textilek egyrészt segítik a ragaszkodás kialakulását a gyerekekben. Másrészt az otthon békéjét, anya közelségét idézik, amely idegen helyen vagy az est sötétjében megnyugtatja őket. Sok baba esetében egy mintás textilpelenka tölti be ezt a szerepet. Webáruházunk kínálatában megtalálhatóak a plüssök, az öko-tex minősítésű babatakarók és a textilpelusok is.