Gyere el hozzánk személyesen, minden hétköznap 9:00-tól 16:00-ig. Címünk: 1184, Budapest Nefelejcs utca 5.

Kérdésed van? Keress minket telefonon +36-20-255-8238, vagy írj e-mailt a hello@babaagynemubolt.hu e-mail címre!

A babaagynemubolt.hu blogja

A sokoldalú tetra pelenka

Máté
Máté
2022.11.23 21:17
A sokoldalú tetra pelenka

Az előző ezredben születettek számára ismerős a jó öreg tetra pelenka, amit akkor az eldobható pelenka helyett használtak az anyák. Bizony nem volt olyan egyszerű dolguk vele, mint a manapság kapható pelenkákkal, mosni, kifőzni és vasalni kellett.

Igaz, régi darab, de a mai napig nagyon hasznos, ha több van belőle a babaszobában. Napjainkban is nagy népszerűségnek örvend, ami a tulajdonságának köszönhető. Sűrű szövésű és nagyon jó nedvszívó, ezenkívül pihe-puha. 

Annak ellenére, hogy ma már nem pelenkázásra használjuk, sok kell belőle. Manapság már nem csupán klasszikus fehér színben kapható, hanem minden babaszoba hangulatához találni színben és mintában illőt.

Tetra pelenkára mindig szükség van

A tetra pelenka igazi multifunkciós darab, ezért legjobb, ha kis túlzással, de a lakás minden pontján van belőle. Nézzük, mire használhatjuk!

  • Teheted a baba feje alá a kiságyban, hiszen a kezdeti időszakban még nincs szükség párnára, a tetra pelenka tökéletesen megfelelő.
  • A babakocsiban, a hordozóban is nélkülözhetetlen darab, segítségével letörölheted a nyálat. Amikor eteted vagy büfizteted a kicsit, megvédi a ruhát a tej, tápszer vagy büfik foltjaitól.
  • Pelenkacsere alkalmával le lehet teríteni vele a pelenkázólapot, és ha véletlenül kifolyna valami a pelusból, akkor egyszerűbb a takarítás.
  • Remek fürdetési kellék, egyszerűen csak hajtsd a kis kád aljára a textilpelenkát, nem fog csúszkálni a baba, és fürdés után könnyen szárítható. Utazáskor is praktikus, nem kell vinni külön kád kitámasztót. Mosdókesztyűnek is ideális, bevetheted a koszmó elleni küzdelembe is.
  • Később is nagyon hasznos, mikor már az önálló evést tanulja a baba, megvédi a ruháját a makacs foltoktól.
  • Ha pedig már nincs rá szükség a gyermek körül, akkor a takarítóeszközök között kaphat helyet, ugyanis remek portörlő válik a feleslegessé vált pelenkából.

cseh tetra pelenka

A tetra pelenka mosása

A 100% pamutból készült, könnyű szövésű textil magas hőmérsékleten, 95 fokon is mosható. Már az első mosás után puha lesz, mert a szövéshez használt keményítő kimosódik az anyagból. Mosás után érdemes vasalni, mely segít visszanyerni az anyag eredeti formáját és fertőtlenít is. A magas hőmérséklet elpusztítja a baktériumokat, ami azért lényeges, mert a kisbabák fejlett immunrendszer nélkül jönnek a világra, így védtelenek a környezetükkel szemben.

A textilpelenka jellemzői

A pamut tetra pelenka a babaápolás nélkülözhetetlen kelléke, melyet nagyon sokoldalúan ki tudsz használni. A pelenka strapabíró, ugyanakkor kellemes puha a tapintása, a négy varrott éle nagyobb és hosszabb tartósságot garantál a használat során, így jobban megtartja a formáját.

Hány darabot vásárolj belőle?

Az ideális mennyiség 20-30 db között van. Ne gondold, hogy túlzás! Ha szeretsz naponta mosni, akkor persze kevesebb is elég. De célszerű egyben mosni és vasalni egy nagyobb mennyiségű pelenkát. Lássuk, hova kell ez a mennyiség!

Ha naponta 8 szoptatással számolsz, akkor az 8 pelus, mert biztos mellé megy egy-két csepp tej, vagy bukik a baba. Kell egy pelenka a kiságyba, egy a pelenkázólapra, egy a játszószőnyegre, egy pót, ha cserélni szükséges. Meglátod, nagyon hamar összejön. Jó, ha mindig van tartalék tetra pelenka, amíg a többi a mosásban van.

Nézz szét webáruházunkban, és fedezd fel a tetra pelenka kínálatot, nagyon sokféle mintával és színben kínáljuk a nélkülözhetetlen babatextilt!

Ingyenes szállítás már 30.000 Ft-tól.