Gyere el hozzánk személyesen, minden hétköznap 9:00-tól 16:00-ig. Címünk: 1184, Budapest Nefelejcs utca 5.

Kérdésed van? Keress minket telefonon +36-20-255-8238, vagy írj e-mailt a hello@babaagynemubolt.hu e-mail címre!

>>> 20.000 Ft feletti rendelésnél ajándék táskát választhatsz! <<<

Hátralévő idő:
A babaagynemubolt.hu blogja

A smoothie-s tasak, vagy ahogy mi hívjuk: “Prütyi”

Smoothie tasak
Szűrés törlése
Alida
Alida
2021.11.11 18:24
A smoothie-s tasak, vagy ahogy mi hívjuk: “Prütyi”

Amikor a srácok nagyobbak lettek, alig vártam, hogy egy jó minőségű gyümölcspürét maguk szívjanak ki a tasakból. El is érkezett az idő, de azon kívül, hogy kényelmes, nagyon környezetszennyező is.

Ekkor néztem utána, van-e utánatölthető, hiszen ma már szerencsére rengeteg újrahasználható alternatíva létezik. Így találtam rà a mi kedvenc prütyis tasakunkra a Babaágynemű Boltnál.

Már maga a doboz, amiben érkezik újrahasznosított, igényes és egyszerű. Egy dobozban pedig 6 darab tasakot találunk. Így akár előre 1 napra is készíthetünk a kicsiknek isteni finom házi smoothie-kat. A tasakokat akár 50 alkalommal is újratölthetjük, ha elhasználódik, abszolút érezni fogjuk.

smoothie tasak csomagolása

 

De hogyan is használjuk a smoothie tasakot?

Első lépésben használat előtt mossuk el. Csavarjuk le a kupakot, majd nyissuk ki az alját. Talán kicsit nehéz lesz, de ez biztosítja, hogy ne folyjon ki véletlenül se a prütyi. Öblítsük át forró vízzel a tasakot.

smoothie tasak tisztitás

 

Ezt követően csavarjuk rá a kupakot, és màris tölthetjük bele a finomságot. Én a fiúknak éppen sütőtök-répa-mangó pürét csináltam. Ha esetleg a végén nehezebben tudjuk kiszedni a pürét, egy pohárba fejjel lefele állítsuk bele a tasakot, így az egyik kezünkkel ki tudjuk kanalazni a legutolsó falatokat is.

Ezután gondosan zárjuk össze a tasak alját, és győződjünk meg róla, hogy biztosan nem folyik belőle sehol a püré. Nyugodtan nyomkodjuk meg finoman a tasakot, így látható, ha valahol szivárog.

 

És már adhatjuk is a kicsik kezébe!

Ne féljünk tőle, hogy maszatosan lesznek, vagy a földre csöpög 1-2 falat. 2-3 alkalom után gyönyörűen fognak tudni enni belőle önállóan, ami hatalmas örömöt okoz nekik!

smoothie tasak töltése

 

Ha az adag vége felé járnak, segítsünk nekik a pürét a szívókához terelni. Egyszerűen kezdjük el felhajtogatni alulról a tasakot. Mivel az egyik oldala teljesen átlátszó, érdemes azt az oldalt kifelé tartani, így látjuk, hogy mennyi van hátra, és rásegíthetünk, hogy egy csepp se vesszen kárba.

smoothie tasak babának

 

Egy bébiétel tasak tisztítása

Ha végeztek, azonnal takarítsuk el a tasakot.
Ehhez egyszerűen csak nyissuk szét az alját, tegyük félig forró vízzel, és egy kevés baba barát mosószert tegyünk bele. Pattintsuk össze az alját és rázzuk össze jól, majd hagyjuk állni 1-2 percig. Ezután újra rázzuk meg jól, majd nyissuk ki az alját, csavarjuk le a kupakot, és folyóvíz alatt mossuk át jól, hogy az ételmaradékot és a mosószert is kimossuk belőle.

Ha kész hagyjuk nyitva az alját, és a kupakkal támasszuk ki, hogy ki tudjon szellőzni, és kiszáradhasson.

Webáruházunk kínálatában számos kiegészítőt találhatsz az étkezés mellé, hatalmas sikernek örvendenek az előkék és etetőkabátok is! :)

Ingyenes szállítás már 30.000 Ft-tól.